Bőr övek újrahasznosítása a lakberendezésben – 5 kreatív ötlet, ami garantáltan tetszeni fog

Házunk és kertünk , Csináld magad , Lakberendezés

Ha a tavaszi vagy őszi nagy gardróbrendezéskor néhány régi bőr övnek is mennie kell, csak a ruhásszekrényből száműzd őket! Egy kis kreativitással izgalmas lakberendezési kiegészítőket varázsolhatsz belőlük. A csináld magad /DIY ötletekkel, egy-egy megunt vagy divatjamúlt darab újrahasznosításával nemcsak az otthonodat teheted egyedibbé filléres megoldásokkal, de sokat tettél környezetünk megóvása érdekében is.

Hoztunk egy kis ízelítőt, mit készíthetsz régi bőr övekből, de bátran engedd el a fantáziádat, hiszen a lehetőségek ebből az alapanyagból is szinte végtelenek, csak a képzeletedre van bízva, hol és milyen formában kezdhetnek új életet!

1 – Kopogtató bőrből? Miért is ne!

Nem lesz másra szükséged hozzá a megunt öveiden kívül, mint egy vastagabb drótra és egy bőrlyukasztóra. A drótot hajlítsd meg a tetszőleges méretre és az előre, egyenlő hosszúságúra levágott darabokat a bőrlyukasztóval lyukaszd ki, és fűzd fel a képen látható módon. Minél többféle színű övből készíted, annál látványosabb lesz a végeredmény, de egy egyszínű kopogtató is rendkívül dekoratív tud lenni például egy pasztell kékre vagy zöldre festett bejárati ajtón. Nekünk úgy tetszik a legjobban, ha közel azonos vastagságú öveket használsz hozzá.

Olcsó ajtódísz, kopogtató régi bőr övekből - újrahsznosítás, csináld magad ötletek

2 – Könyvespolc övekkel felfogatva

Ugye mennyivel egyedibb egy polc bőr övekkel felfogatva? Arra figyelj, hogy ha hosszabb polcot szeretnél ezzel a módszerrel rögzíteni, akkor nem elegendő a két végén, hanem középen is szükséges felfogatni, hogy biztosan elbírja akár a nehezebb könyveket is.

Könyvespolc felfogatása - bőr öv újrahasznosítása

3 – Gyertyatartó

Egy saját készítésű gyertyatartó minden alkalmat feldobhat bent a lakásban vagy tavasztól őszig a kerti partikon egyaránt. További előnye, hogy nem igényel sok alapanyagot, mindössze egyetlen övből is elkészíthető.

Csináld magad gyertyatartó régi bőr övekből - újrahasznosítás

4 – Függönyelkötő

A vidéki házak elengedhetetlen kellékei a függönyök. Stílusos kiegészítő lehet egy bőrövből készült függönyelkötő. Egyszerűsége adja nagyszerűségét, a természetes anyag pedig gondoskodik róla, hogy bármilyen otthonhoz passzoljon, legyen szó akár az angol, francia vagy skandináv vidéki stílusról.

Csináld magad függönyelkötő régi bőr övből - újrahasznosítás

5 – Kaspók

A természetes anyagok szerelmeseinek otthonában általában sok élő növényt is találunk. Nekik telitalálat egy házilag készíthető kaspó, melyhez nincsen másra szükség, mint egy kisebb befőttesüvegre és egy széles női Obi övre.

Csináld magad kaspó régi bőr övből

Képek forrása: ÖvBolt.hu

Még több kreatív csináld magad/DIY ötletet találsz rovatainkban: CSINÁLD MAGADLAKBERENDEZÉS

Stílusos vidéki szállásajánlatunk a Balatonnál

Gejzír Vendégház Tihany

Gejzír Vendégház – Tihany

Cím: Tihany, Cserhegy

Leírás:  Szüleinktől kaptunk egy pici birtokot egy nádtetős présházzal, ahol gyermekként szüreteltünk és venyigéből rakott tűzön gardát sütöttünk… „Kézbe vettük”, alakítottuk és ez született belőle. Élvezzétek azt a nyugalmat, csendet, kakukkfűillatot, amely a mai napig bennünket is elvarázsol… Az igazi szőlőhegyi hangulatú, balatoni panorámás vendégházunk 2-4 fő számára nyújt pihenési lehetőséget. 

Foglalás, érdeklődés: Küsz Marianna https://www.facebook.com/gejzirvendeghaztihany

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!