Hirdetés

Csináld magad növényjelölő tábla helyett botocskák

Kertészkedés , Csináld magad , Házunk és kertünk

Egy jól fésült konyhakertnek nem csak hasznos, de csinos tartozékai is a növényjelölő táblák, különösen akkor, ha magunk csináljuk őket. Csak a kreativitásunk szabhat határt, milyen eszközöket használunk erre a célra. Mi most botocskákból készítettünk növényjelölőket. Ez az egyszerű, de nagyszerű alapanyag sok kertben „keletkezik” a tavaszi metszések idején. Picit vastagabb ágak feldarabolásával kiváló botokat készíthetünk erre a célra. Lássunk hozzá!

Zabkása

Hozzávalók:

Hirdetés

 Kb. ujjnyi vastag ágak

Kézifűrész

Piropáka vagy alkoholos filc vagy időjárásálló festék és vékony ecset

Hirdetés
rózsavilág

Szalagcsiszoló 

 

 

 

 

” Bazsalikom, spenót, paradicsom, retek, rozmaring…”

Elkészítés:

Az ujjnyi vastag ágakat vágjuk fel kb. 20 centiméter hosszú botokra. Ha friss földbe szúrjuk majd le a botokat, a hegyes végre nem is feltétlenül lesz szükség, de ha szeretnénk ilyen szépen kifaragni, azt a szalagcsiszolóval tudjuk megtenni. A feliratnak a helyet is ezzel a szerszámmal készítsük elő, marjuk le a képen látható módon. Ha nincsen szalagcsiszolónk más éles eszközzel is elkészíthetjük a kéreg lehántását és a bemetszést. Ha frissen metszett, vágott ágakból készítjük, hagyjuk száradni pár napot lehetőleg száraz helyen. Ezt követően rajzoljuk elő a fűszerkertünk és konyhakertünk növényeinek nevét a botra és piropákával égessük bele. Ha inkább festeni szeretnénk, az is tökéletes megoldás lehet egy vékony ecsettel. Ez esetben arra ügyeljünk, hogy időjárásálló festéket válasszunk. Kevésbé kézműves kedvűeknek pedig az alkoholos filc is kiválóan működni fog. 

Ezután már csak egyetlen dolgunk maradt, kihelyezni az új jelölőinket a frissen kiültetett palánták, fűszernövények vagy virágágyasok sorainak végére és gyönyörködni az eredményben! Zöldség-, fűszernövény- és virágmagokért látogass el a Dekor&Mentha webáruházba. Már a neve is milyen szép, ugye?

Fotók és ötlet: Kracsó Alexandra, Greenpromo

Jó kertészkedést kívánunk!

Neked ajánljuk