Debreceni Virágkarnevál 2022

Programajánló , Korábbi programok

A Debreceni Virágkarnevál 2022-ben is várja a látogatókat augusztus 15-21. között

Debrecenben az augusztus 20-a nem csak a nemzeti ünnepet takarja, hanem a világhírű Virágkarnevál napja is. A városban élőket és a turistákat is ezen a napon igazi látványosság fogadja 1966 óta szinte minden esztendőben.

A Debreceni Virágkarnevál története

Hirdetés

A Debreceni Virágkarnevál hagyományának létrejöttével kapcsolatban egy 1905-ben rendezett virágkorzót lehet említeni. A legújabb kutatások alapján azonban megnevezhető az 1900. augusztusában rendezett debreceni polgári kerékpáros egyesület gyűlése is, melyen az egyesület tagjai elhatározták, hogy szeptemberben országos kerékpárversenyt rendeznek az egyesület új pályaterén, melynek fénypontja a virágkorzó volt.

A versenynek a gyönyörű idő kedvezett, amely nagy közönséget csalt ki a pályára. A versenyen jelen volt több országos hírű kerékpáros is. 

cukormentes őszibarack krémleves vidéki élet

Később, 1905. májusában felhívás jelent meg a Debreceni Mentő Egyesület alapítására. Meg is tartották az előkészítő értekezletet, amelyen végül azt határozták, hogy bizottságot alapítanak. Ezután június 14-én megrendezték a virág kocsi-korzót, amelynek bevételét egy mentőkocsi vásárlására szánták. A Simonyi úton haladó menet 23 kocsiból állt, élén Debrecen város fogata haladt, a bakon a város színeit viselő hajtóval és hajdúval.  A bevétel szép összeget tett ki, ezután azonban több, mint hat évtized telt el, mire újra virágkocsik vonulhattak Debrecen utcáin.

Az elmúlt években azonban több, mint 500 virágkocsi-kompozíció, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, és több száz „virágos” program színesítette a rendezvényt.

Debreceni Virágfesztivál 2022

A Debreceni Virágkarnevál kísérőprogramjai 2022-ben

Augusztus 15-21 között várja az összes kedves érdeklődőt a belvárosi kertmozi, az ásványok világa/föld költészete kiállítás (augusztus 31-ig), a 40. magyar sajtófotó kiállítás (augusztus 24-ig), playmobil kiállítás és a magyar géniusz kiállítás (augusztus 25-ig).
Emellett meglátogatható a kézműves vásár, a nagyerdei sörkert, a fények éjszakái nevű esemény vagy a Galiba gyermekfesztivál.
Aki azonban inkább a zenés eseményeket preferálná, az nyugodtan nézzen el Horváth Tamás koncertjére, esetleg a debreceni helyőrségi zenekar előadására.  

Fotók és bővebb információ: www.debreceniviragkarneval.hu

 A LEGJOBB VIDÉKI PROGRAMOKAT MEGTALÁLOD FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ PROGRAMAJÁNLÓNKBAN!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

Barangolások a Káli-medencében – Salföld Szent György havában

A Káli-medencében fekvő Salföld látnivalói közül kiemelkednek a népi építészet emlékei, a pálos kolostor, a Salföldi Major és a kőtenger.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!