Egészséges hát és az idegek kordában tartása – 6 hasznos technológia az otthoni munkavégzéshez

Életünk , Egészség

Íróasztal, szék, számítógép, telefon – mi tartozik még az otthoni munkához? A legtöbbünknek alapvetően semmi más. Leszámítva a fájó derekat, a telefonálás közben kiabáló gyerekeket, az idegesítő kábelrengeteget… A következő technológiák egészséges, békés és szép hellyé alakítják az otthoni irodát, ahol úgy végezheted el a munkád, hogy közben jól érzed magad. Hallottál már a világító szünet gombról, a pozícióellenőrző székről vagy a mobil fertőtlenítő állomásról?

1 –  Töltőasztal kábelek nélkül – ülő és álló munkához

Az íróasztal melletti munka akkor is lehet élvezetes, ha egész nap ott ülsz. Vagy állsz? Egy modern íróasztal az otthoni munkavégzéshez lehetővé teszi a magasság beállítását is. Néha egy akár gombnyomással. Többféle magassági lehetőség van, így a kisebb vagy nagyobb termetű emberek is elégedettek lehetnek. Az intelligens munkaasztalok töltőportokkal rendelkeznek, a legfejlettebbek pedig még vezeték nélküli töltőállomást is tartalmaznak.

A zavartalan munkavégzés érdekében a gyártók beépített kábelvezetékeket adnak hozzá az asztalokhoz – a kábelrengeteg eltűnik a szemünk elől, és így a gondolatainkból is. Fém íróasztaloknál használhatunk mágneses rögzítőket is, amelyek a kábeleket az asztalhoz rögzítik, és közvetlenül az asztal mögé vezetik. És az okos funkciók? Kényelemben tartják a testet és az elmét. Ismerd meg a tökéletes testtartást funkciót munkavégzés közben, vagy a légzésellenőrző funkciót, amely emlékeztet, ha ideje mély levegőt venni.

2- Háttérvilágítású gomb – a kevésbé kínos videohívásokhoz

A családtagok néha megnehezítik a dolgod, amikor telefonálsz? Orvosold a problémát az ötletes hardveres (videó)hívásokhoz való gomb segítségével. Egy egyszerű, háttérvilágítással ellátott tárcsa jelzi, ha a mikrofon be- vagy kikapcsolt állapotban van. Zöld? A mikrofon ki van kapcsolva, és a házastárs nekiláthat a vacsorának. Piros? Figyelem, a mikrofon be van kapcsolva, és a videokonferencia résztvevői mindent hallanak. Ezzel az egyszerű tartozékkal elkerülheted a zavaró tényezőket, így a munka jobban megy, az otthoni frusztráció pedig kezelhetőbbé válik. Az intelligens gombot még a távúton tanuló diákok vagy a nyitott terekben dolgozók is értékelni fogják.

Home office vidéken

3 – Egy szék, amely levesz a lábadról!

A “nyomd meg a kart, és a szék lecsúszik” funkció ma már a múlté. A modern irodai székek mindenféle szerkentyűvel rendelkeznek. A karfák előre és hátra, fel és le mozognak, és még dönthetőek is. Az ülés állítható, és némelyiknek még a hossza is variálható. A gerinc viszont megmarad a természetes görbületében. Köszönhetően egy alkalmazásnak is, amely emlékeztet a szék kiegyenesítésére vagy a beállítások módosítására. A hosszú ideig tartó ülés azonban nem tesz jót a szervezetnek, amire egyébként… az alkalmazás emlékeztet. Szóval tervezz be egy kis szünetet és egy rövid sétát!

4- Offline naptár/tervező, mely akár online is lehet

Még a mai online korban sem mondasz le a papírról és a ceruzáról? Akkor szeretni fogod a “lemosható” filctollas naplót/tervezőt. A múltbeli találkozókat vagy a lejárt jegyzeteket egy mozdulattal eltüntetheted. Az eredmény tiszta, és ami a legfontosabb – újra tervezhetsz! Az intelligens jegyzetfüzetek megőrzik a kívánatos „analóg” megjelenést, ugyanakkor tartalmukat online is megoszthatod, így akkor sem vesznek el a jegyzeteid, ha otthon felejted a füzetet. Tervezhetsz napra, hétre, hónapra, beleilleszthetsz éves célokat és számtalan, különbözőképpen szervezett jegyzetet.

5 – Egy előnyös webkamera

Ha az online találkozók a személyes találkozókat helyettesítik, akkor kívánatos, hogy ugyanolyan professzionálisnak tűnjön, mint a személyes találkozók. Az előnyös megjelenés nem elég, ha a webkamera homályos foltként mutat minket. Válassz ezért olyan webkamerával, amely a legjobb fényben mutat meg. Szó szerint… Mert a fény a kulcs, és annak az arcodon kell lennie. A legújabb webkamerák fénykorrekcióval, fehéregyensúlyozással vagy saját (körkörös) fényforrással rendelkeznek. Emellett automatikusan és gyorsan fókuszálnak, ha mozogsz, és elnyomják a háttérzajt. Szeretnél frissen és profin kinézni egy videóhíváson? Válassz egy külső webkamerát karral, vedd fel és állj fel. A dupla áll eltűnik, a test ellazul, és új dinamikát vesz fel a videokonferencia.

6 – Mobil fertőtlenítő állomás

Megnyomod a lift gombját, egy kattintás, egy másik, egy harmadik, megnézed a busz indulását a mobilodon és… ennyi. Alighogy elindulsz otthonról, máris ellepik a bacik a készüléked. Nem kell pánikba esni, de néha érdemes fertőtleníteni a telefonodat. Egy körülbelül power bank méretű fertőtlenítő állomás segíthet. Kapcsold be a készüléket, és a baktériumok kapitulálni kezdenek. Egyes gyártók azt ígérik, hogy a baktériumok 99,9%-a kevesebb mint 30 másodperc alatt eltűnik. Ezeket egy speciális UV-C LED-fény pusztítja el. (X)

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!