Egy formabontó vidéki otthon a hegyoldalban

Házunk és kertünk , Lakberendezés , Otthonok

A modern vonalú vidéki otthon enteriőrjeiben retró bútorok, antik emléktárgyak és design kiegészítők adják az eklektikus miliőt, míg az épületet körülölelő teraszrendszer egész évben remek terepe a kikapcsolódásnak. Ez utóbbit az unokák is imádják, akik gyakran járnak át a nagyszüleik szuper házába.

vidéki otthon terasz

Az impozáns épület – mely Zoboki Gábor építész munkája – már félkész állapotában is lenyűgözte új tulajdonosait, amikor meglátták rajta az eladó táblát. Az építészmérnök Albert és kiváló ízlésű felesége Klára, nem ijedt meg a merészen formabontónak számító vasbeton szerkezettől, mely négy lakószinttel ékelődött az erdővel határos, lejtős telekbe. Csodás panorámát biztosítva új otthonuk, a budaörsi régió természetvédelmi részeire és a kissé távolabbi kamaraerdőre.

formabontó vidéki otthon nappali

A ház adottságai – a legalsó garázsbeálló, a felette lévő hálószoba-szint, majd a belső galériával megemelt nappali-lakótér – megannyi ötletükre adott lehetőséget, melyeket szép sorban meg is valósítottak az évek alatt. Albert maga tervezte meg az intelligens ház legkorszerűbb, környezetbarát  gépészetét, a napkollektor-rendszert és azt az automata árnyékolástechnikát, mely az óriási üvegfelületek ellenére kívül tartja a meleget. Míg  Klári, a ház eklektikus berendezésében – az antik, a modern és a retró bútorok ízléses mixelésében – élhette ki kreativitását. A látványos szerkezetű lépcsőház oldalát az unokák gravírozott fénykép-grafikája díszíti, míg a szomszédos beton-pengefalba ovális nyílást tervezett az építész.

vidéki otthon lépcső
formabontó vidéki otthon lépcső2

A hatalmas üvegtáblák jóvoltából egész nap fényárban úszik az otthon, melynek tágas, egybenyitott terei körbejárhatók, a különböző élettér-funkciókat eltérő stílusú bútorok jelzik. Az ajtók nélküli konyha modern jellege az étkező krómvázas bútoraiban folytatódik, míg a polgári-nosztalgikus hangulatot a régi családi fotók, az örökölt antik komód és a muzeális kristálycsillár idézi.

Formabontó vidéki otthon a hegyoldalban

A betonból öntött kandalló reflektál a nagy belmagasságú nappali galéria-szerkezetére, mely szintén beton anyagú. Odafent Albert dolgozó szobája kapott helyet, valamint  szintén itt, a nappali fellett lévő szinten található egy pici, modern vonalú fürdőszoba, melyben a mosdón kívül egy épített zuhanyzó is elfért.

vidéki otthon kandalló

A galéria alatt intim hangulatú olvasósarkot alakítottak ki, kényelmes bőr hencsergővel, filigrán íróasztallal és lebegő könyvespolcokkal. A könyvek között utazási emlékek tárgyai bújnak meg. A skandináv design kanapé köré jól illenek a kilimszőnyeg színei és a netről vadászott, majd felújított retró fotelek, melyek a hatvan-hetvenes évek kultikus darabjai.  A nappaliban ülve szemmel is körbejárható az egész lakószint: a galéria és az étkező, egészen a konyháig és előszobáig. 

vidéki otthon olvasó sarok

A nappali szintje alatt a hálószoba és egyéb, kiszolgáló helyiségek kaptak helyet, melyek szintén saját terasszal kapcsolódnak a lépcsőzetes kert adott magasságához. Mára a tökéletesen belakott és saját ízlésükre formált vidéki otthont nem csak az itt élő nagyszülők élvezhetik, de építész gyermekeiknek is inspiráló terep. S, ha megjönnek az unokák, e körbejárható teraszrendszer és kert pillanatok alatt idilli játszótérré alakul…

Építész: Zoboki Gábor

Gépészet: dr. Gerzsenyi Albert

Fotó, szöveg: Böjtös Kinga, Vizitkártya

Tetszett ez a ház vagy inkább a nádtetős stílus áll hozzád közelebb? Kukkants be VIDÉKI OTTHONOK rovatunkba, hogy megtaláld a kedvenced!

 

galéria

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

3. Otti Levendulaszüret Székesfehérváron

2024. június 7-8-án lesz a 3. Otti Levendulaszüret Székesfehérváron. Te is szereted ezt az nyugtatóan illatos és látványosan lila növényt? Akkor ott a helyed! Az Otti Manufactura gyönyörű kertjében 200 tő tihanyból származó angol és francia levenduláról...

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!