Céklakrém recept egyszerűen

Konyhánk és kamránk , Receptek

A partik sztárja mindig a házi készítésű mártogatós, amivel a háziasszony könnyen lenyűgözheti a vendégeket. Ez a céklarém recept remek alternatívája a humusznak, és jó módja a cékla felhasználásának. Ha pedig nagyobb adagot készítünk belőle, akkor igazán egyszerű, színes, ízletes és főleg nagyon egészséges szendvicsek feltétje lehet.

Hozzávalók a céklakrémhez

  • 3 közepes fej cékla megfőzve vagy megsütve
  • 20-25 dkg mascarpone
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1 marék dió (elhagyható), késsel összevágva
  • fehérbors
  • só, ízlés szerint
Egyszerű, gyors és finom karácsonyi bejgli recept - mákos, diós, gesztenyés , szilvás bejgli

A céklakrém elkészítése

A céklakrémhez a céklát sütőben megsütjük, vagy vízben megfőzzük.

Miután megpuhult meghámozzuk és pépesítjük. Aki nem szeretné, hogy nagyon homogén legyen, annak elég, ha sajtreszelőn reszeli le. Ebben az esetben rusztikusabb krémet kapunk.

Hirdetés

A mascarponéba belekeverjük a sót és a fehérborsot, fokhagymát és ízlés szerint a diót, majd elegyítjük a pépesített céklával.

Ha nagyon kemény a céklakrém, néhány evőkanál tejföllel vagy joghurttal lazítjuk.

Köszönjük a céklakrém receptjét az alsópetényi Rózsavilágnak.

Tudtad?

A céklát már az ókorban is nagy mennyiségben termesztették a föníciaiak és babilóniak. Állítólag Nagy Károly annyira bízott gyógyhatásában, hogy rendeletben szabályozta termesztését. 
Egy biztos, a cékla, főleg a téli hónapokban, az egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásunk, ezért bátran próbáljátok ki a fenséges céklakrém receptet, nagy sikeretek lesz vele.

 

A céklakrémhez hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.

Neked ajánljuk