Céklakrém recept egyszerűen
Hozzávalók a céklakrémhez
- 3 közepes fej cékla megfőzve vagy megsütve
- 20-25 dkg mascarpone
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 marék dió (elhagyható), késsel összevágva
- fehérbors
- só, ízlés szerint
A céklakrém elkészítése
A céklakrémhez a céklát sütőben megsütjük, vagy vízben megfőzzük.
Miután megpuhult meghámozzuk és pépesítjük. Aki nem szeretné, hogy nagyon homogén legyen, annak elég, ha sajtreszelőn reszeli le. Ebben az esetben rusztikusabb krémet kapunk.
A mascarponéba belekeverjük a sót és a fehérborsot, fokhagymát és ízlés szerint a diót, majd elegyítjük a pépesített céklával.
Ha nagyon kemény a céklakrém, néhány evőkanál tejföllel vagy joghurttal lazítjuk.
Köszönjük a céklakrém receptjét az alsópetényi Rózsavilágnak.
Tudtad?
Neked ajánljuk
Csináld magad! – Galériafal kialakítása
Egy szép galériafal igazi fókuszpontja lehet az otthonunknak....
Harangláb, a vidéki kertek tavaszi udvarhölgye és kísérői
Május az a hónap, mely tavasz nevű varázspálcájával szinte minden...
Míg élek, festeni szeretnék – portré Péter Beatrix festőművészről
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Péter Beatrix...
Rózsás ajándékötletek anyák napjára
Fenséges illat, különleges íz, rendkívüli gyógyhatás – már csak ezek...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó...
A szenvedélyek szelíd íze: recept ibolyával
Ismersz-e ibolyás receptet? Kóstoltál-e már ibolyás ételt? Az ibolya...