Elektromos roló – komfortos védelem a hőség ellen

Házunk és kertünk , Lakberendezés

A lakásokba és házakba jutó természetes fény szabályozása folyamatos igény, a nyári hónapokban azonban még inkább előtérbe kerül. Ennek kivitelezésére több módszer is rendelkezésre áll, de mindig érdemes a profi és komfortos utat választani.

Védelem a hőség ellen

A természetes fény rengeteget képes hozzáadni a lakóterek atmoszférájához és a benne élők hangulatához. Nincs is annál komfortosabb, mint amikor a szobák fénye együtt alakul a nap haladásával, szinte együtt lélegezve az idő múlásával és a természettel. A napfény áldásos hatásai azonban könnyen a visszájukra fordulhatnak, hiszen például a nyári hónapokban a megnövekedett UV sugárzás és a hőség is gondot okozhat.

A túlságosan felmelegedő szobákban meglehetősen kellemetlen az élet, az éjszakai alvás pedig közel sem lesz olyan pihentető, mint általában. Nem árt tehát, ha lakásunkat is felkészítjük a nyári melegre, lehetőleg a prevencióra is gondolva. A fény kizárására számos módszer létezik, ám érdemes ezt is elegánsan, mégis kényelmesen megoldani. Az elektromos roló olyan kiegészítő, mely számos különböző formában elérhető és hatékony megoldást nyújt a fény szabályozására.

Hirdetés
Elektromos fényvédő roló Roto tetőablak

Szabályozott körülmények

Napjainkra a modern háztartások kellőképpen felkészültek a nyári hónapokra, ha a hőség elleni védelemről van szó. Mindenkinek megvannak a saját praktikái és bevált módszerei arra, hogy átvészelje a legmelegebb időszakokat. Egyre több helyen kerülnek telepítésre klímák is, melyek hatékony megoldást nyújtanak ugyan, de az energiafogyasztás szempontjából már nem ennyire kedvező a használatuk. Épp ezért lehet fontos az elektromos roló kínálta preventív védelem.

A háztartások zöme – feltéve, hogy megfelelő szigeteléssel bír – nem egyik pillanatról a másikra melegszik át nyáron. Ehhez jó pár nap vagy hét szükséges, így bőven van időnk megelőzni a hőség betörését a lakóterekbe. Az elektromos roló már idejekorán megfelelő hővédelmet garantál, a nyári napsugarak hatékony kizárása pedig gazdaságosan képes biztosítani az elviselhető, optimális hőmérsékletű légkört.

Hővédelem egy gombnyomásra

Amellett, hogy az elektromos roló egyszerűen kezelhető hővédelmet nyújt, használata is kifejezetten egyszerű. A szobákba jutó fény gyakorlatilag ténylegesen egy gombnyomással szabályozható, akár a kanapé kényelméből is. Adott esetben nem is muszáj a sötétítést választanunk, hiszen a hővédő elektromos rolók a fény kizárása nélkül is képesek kívül tartani a forró napsugarakat. A speciális védőréteggel rendelkező kiegészítő a napsugarak akár 95%-át is képesek kiszűrni.

A megfelelő elektromos roló telepítésével nyáron sem kell választanunk a meleg szobák és a sötétben üldögélés között. A minőségi anyagokból készült, többféle színben elérhető rolók ugyanis képesek anélkül elbánni a napfénnyel, hogy túlzott módon elsötétítenék a lakótereket. Így tehát kompromisszum nélkül előzhetjük meg az élettér túlzott átmelegedését és a kellemetlen nyári nappalokat és éjszakákat egyaránt.

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!