Gesztenyekrémleves, ahogy mi szeretjük
Egy igazán finom téli melengető leves elkészítését szeretnénk most bemutatni. Elkészítése egyszerű, de annál mesésebb lesz elfogyasztani. Garantáltan az egyik kedvenc levesetek lesz, amit többször is el fogtok készíteni.
Hozzávalók (4 főre):
60 dkg gesztenye
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1 l alaplé
1 dl száraz fehér bor
só, bors, kakkukkfű, pici cayenne bors
Így készítsd a gesztenyekrémlevest!
A gesztenyék domború oldalán metsszünk be kis kereszteket úgy, hogy a külső és belső héját is átvágjuk, de a húsába már nem vágunk. A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A gesztenyéket domború felükkel felfelé egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a tepsit félujjnyi vízzel megtöltjük, majd a sütőbe toljuk 45 percre. Az alacsony hőmérséklet miatt a gesztenye nem sül meg, de a gőzben a külső és belső héja szépen felpuhul, így könnyen hámozható lesz. Fontos, hogy csak melegen hámozható könnyen, emiatt hagyjuk inkább a sütőben, és csak darabonként vegyünk ki egy-egy gesztenyét és azt pucoljuk meg.
Ha végeztünk a pucolással, a felaprított hagymát futtassuk meg a vajon, adjuk hozzá a gesztenyéket, jól pirítsuk meg. Felöntjük a borral, majd adjuk hozzá az alaplevet. Fűszerezzük ízlés szerint. Kb. fél óráig főzzük, majd botmixerrel pürésítsük. Hozzáadjuk a tejszínt, kiforraljuk, majd tálaljuk. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Gesztenye rajongóknak kötelező olvasmány a gesztenyepüré történetét bemutató cikkünk.
Jó étvágyat kívánunk!
Neked ajánljuk
12 lakberendezési üzlet, ahol a vidéki stílus garantált
Bár a vidéki stílus egy konkrét kategória, de többféle változata,...
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Fenntartható, céges csapatépítő rendezvényhelyszínek vidéken
A fenntarthatóság iránti elköteleződés ma már nemcsak a mindennapi...
Vidéki rendezvényhelyszínek céges karácsonyokhoz
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre több cég keresi az ideális...
Sütőtökkrémleves, az őszi napok tökéletes fogása
Vannak az ősznek egyértelmű jelei, ilyen például egy tányér gőzölgő...
Birsalmasajt, ahogy nagymama készítette
A gyermekkornak sokféle íze lehet, a szerencséseknek biztosan...