Gesztenyekrémleves, ahogy mi szeretjük

Konyhánk és kamránk , Receptek

Egy igazán finom téli melengető leves elkészítését szeretnénk most bemutatni. Elkészítése egyszerű, de annál mesésebb lesz elfogyasztani. Garantáltan az egyik kedvenc levesetek lesz, amit többször is el fogtok készíteni.

gnocchi

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg gesztenye
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1 l alaplé
1 dl száraz fehér bor
só, bors, kakkukkfű, pici cayenne bors

Elkészítés:

A gesztenyék domború oldalán metsszünk be kis kereszteket úgy, hogy a külső és belső héját is átvágjuk, de a húsába már nem vágunk. A sütőt előmelegítjük 120 fokra. A gesztenyéket domború felükkel felfelé egy alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, és a tepsit félujjnyi vízzel megtöltjük, majd a sütőbe toljuk 45 percre. Az alacsony hőmérséklet miatt a gesztenye nem sül meg, de a gőzben a külső és belső héja szépen felpuhul, így könnyen hámozható lesz. (Fontos, hogy csak melegen hámozható könnyen, emiatt hagyjuk inkább a sütőben, és csak darabonként vegyünk ki egy-egy gesztenyét és azt pucoljuk meg.)

Ha végeztünk a pucolással, a felaprított hagymát futtassuk meg a vajon, adjuk hozzá a gesztenyéket, jól pirítsuk meg. Felöntjük a borral, majd adjuk hozzá az alaplevet. Fűszerezzük ízlés szerint. Kb. fél óráig főzzük, majd botmixerrel pürésítsük. Hozzáadjuk a tejszínt, kiforraljuk, majd tálaljuk. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Hírlevél

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

Szent György napja

    Pásztorünnep, a hagyomány szerint ezen a napon hajtották ki először az állatokat a legelőre. Füstön keresztül hajtották őket, hogy az ártó szellemektől megtisztuljanak.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk