Herend Village Pottery

Életünk , Lakberendezés

Azt gondolhatnánk, hogy hamisítatlan vidéki hangulatot csak antik kerámiákkal, vagy kézműves fazekas darabokkal érhetünk el. Pedig ez koránt sincs így. Jó hírem van azok számára, akik kedvelik a hagyományt és a minőséget, rájuk vár a Herend Village Pottery márkanév.

Herend Village Pottery sótartó

A 180 éves Herendi Porcelángyár 1967-ben kezdett étkezési kerámia termékeket gyártani. Ezek sima, egyszerű, jellemzően egyszínű vagy egy-két színnel dekorált tárgyak voltak. A herendi gyár 1990-ben indította a Herend Village Pottery termékcsaládot. 

Barátainktól kaptam ajándékba az első darabot. Rusztikus, de modern konyhám Alföldi Porcelángyárban gyártott kékfestő csempéjéhez (amit azóta már sajnos nem gyártanak, sőt a gyárat is bezárták) remekül passzol a kék-fehér méztartó. Azóta számos további ajándékkal és saját beszerzéssel bővült a kollekció, melyek közül a kedvencem a vajtartó. Más minták közül is választhatunk, van tulipános, katicás, kakasos, virágos és még számtalan.

Az azóta történt szétválás miatt a Village Pottery termékcsaládot ma már a Herendi Majolikagyár gyártja. Hat mintával kezdtek, ma már 69-ből válogathatunk. Az egyszerűtől a gazdagon díszített dekorokig széles a választék.

” Hat mintával kezdtek, ma már 69-ből válogathatunk. Az egyszerűtől a gazdagon díszített dekorokig széles a választék….”

A változatos mintakollekcióban mindenki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelőt. A 69 minta több mint 200 formára készül. A Herend Village Pottery alapvetően különbözik anyagában is a herendi porcelántól, alapanyaga egy fehér színű öntőmassza, mely tulajdonságait tekintve a porcelán és az agyag között van. Ezáltal a termékek a korszerű konyha igényeit minden tekintetben kielégítik, sütőben, mikrohullámú sütőben és mosogatógépben egyaránt használhatók.

A kollekció termékeit a Herendi Majolikagyárban és a budapesti mintaboltban vásárolhatjuk meg. Ezenkívül járjunk nyitott szemmel, vásárokban is fel-feltűnik a termékcsalád.

Bővebb információ: Herendi Majolikagyár

Galéria

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

Sárgabarackos pite recept: omlós és lédús nyári finomság

Finom, gyorsan elkészíthető sárgabarackos pite recept.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!