Inspirációk egy stílusos vidéki otthon megteremtéséhez

Házunk és kertünk , Lakberendezés

Természetközeli anyagok, az otthon melegét árasztó színek: már ahogy kimondjuk, hogy vidéki stílusú ház, szinte érezzük a tűzhely melegét, a kemencében sülő kenyér illatát és a kertben termő zamatos gyümölcsök ízét. De mitől is lesz stílusos, nyugalmat árasztó egy vidéki jegyeket viselő ház? Ehhez gyűjtöttünk most inspirációkat.

Természetközeli anyaghasználat

Már a tervezés legelején fontos momentum, hogy az alapanyagok, burkolatok kiválasztásánál megteremtsd az alaphangulatot. A konyha itt tényleg a ház szíve lesz, így a konyha csempe véglegesítésére szánj időt, és gondold végig, mivel fogod még variálni. Például egy rusztikus csempe remek választás lehet, amihez akár valamilyen natúr hátfalat kombinálhatsz. Ezen később jól mutatnak a nyitott polcok, ahová a saját készítésű lekvárjaidat, befőttjeidet is kihelyezheted. Ha már burkolatok, akkor a fürdőt és a mosdót se hagyd ki, a természetközeliség jegyében válassz bátran a zöld vagy a kék árnyalatai közül, amikor a fürdőszoba csempe kerül sorra.

Vidéki stílusú fürdőszoba csempe

Irány a bolhapiac!

A legjobb vidéki stílusú bútorokat bolhapiacokon, kis vásárokon lehet beszerezni. Derítsd ki, hogy a környékeden mikor vannak ilyenek, és kerekedj fel! Szükség lesz majd a fantáziádra, mert lehet, egy-két rosszabb állapotban lévő bútorba neked kell belelátni, hogy egy kis renoválás, csiszolás, festés után, hogy lesz belőle csodás tálalószekrény, vagy egy létrából hogyan csinálhatsz dizájnos törölközőtartót. Sőt, ha két nagy fazekat találsz, akkor gondolj arra, hogy akár mosdókagylóként is használhatod majd.

Pihe-puha szövetek

Az igazi lágysághoz és otthonossághoz elengedhetetlenek a jól kiválasztott textíliák. Ha már a berendezéseknél, bútoroknál behoztuk az újrahasznosítást, akkor itt is bátran nyúlj a foltvarrott anyagokhoz, vagy készítsd el te magad az új kedvenc takaródat.Nagyon széles a skála, hogy színekben, anyaghasználatban mi fér bele: ha inkább a toszkán stílus áll hozzád közelebb, akkor a pasztelesebb árnyalatokkal játssz, de ha a magyar hagyományokat őrzöd, akkor a népi motívumok is abszolút beleillenek a képbe. Sőt, ha falszínnek fehéret választottál, akkor még a függönyök színeivel is kísérletezhetsz, és akár még egy kis mintát is belecsempészhetsz azokba is, hogy igazi vidámság költözzön az otthonodba.

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!