Tavasznyitó rózsaszeánsz – invitáló az alsópetényi Rózsavilágba

Programajánló , Korábbi programok , Portré

Legutóbb tavaly ősszel jártunk a Nógrád megyei Alsópetényben, a Rózsavilág autentikus otthonában, így most bátran ajánljuk következő programjukat, a 2022. március 19-én szombaton 15 órától kezdődő  „Tavasznyitó Rózsanapot”! 

A társadalmi küldetésből született, helyi termékeket házias módszerekkel feldolgozó és kínáló kezdeményezés egy néhai hentesüzletben és a hozzá tartozó tájjellegű palóc portán rendezkedett be, melyet sok-sok ötlettel és összefogással újítottak fel a szívélyes vendégfogadás és a rózsakultúra népszerűsítése jegyében. A testet- lelket szolgáló tavaszi rózsanapon valóban e csodás virág körül forog minden.

Hirdetés

A program egy rózsa-vadrózsa  energizáló ital kóstolással indul, majd tavaszi megtisztulásként rózsás kézfürdő-szertartásban lehet részünk. Kézműves élményként elkészíthetjük saját rózsás fürdőpárnánkat, majd irány az élménybüfé: rózsatermékek bemutatásával, kóstolóval, vásárlási lehetőséggel folytatódik a nap. Közben a „Hozzuk divatba a rózsahasználatot!” címmel a rózsa kultúrtörténetéről és a rózsaszimbólumok használatáról hallhatunk érdekességeket. Az előadó nem más, mint maga az ötletgazda-háziasszony, a Rózsavilág tulajdonosa, Káli Betty. Őt kérdezzük elöljáróban mi is, rendhagyó küldetéséről:

Miként lesz a lakástextilek és az archaikus hímzések mesteréből rózsavilág-tulajdonos?

Belső motivációként hét éve talált meg a rózsa témája, mint kreativitást igénylő alkotótevékenység. Azelőtt, sőt a mai napig számtalan belsőépítészeti projektben vettem részt, fali- és bútorkárpitokat, függönyöket terveztem, a munkáimban gyakran visszanyúltam a hímzéshez, a szövéshez. Ezekhez az egyedi kézimunkákhoz ügyes kezeket kerestem itt Nógrád megyében. Ennek kapcsán megismertem a nógrádi nők életét, láttam, hogy szükségük van munkavégzési lehetőségekre, közösségi motivációkra. Megalakítottuk a Vidéki Női Életmód Programot, ami a háztáji gazdaságtól a kézművességen át a falusi turizmusig sok területet foglal magában. Szemléletfejlesztő programot indítottunk a környezetünkben lévő gyógynövények megismerésére, fürdőzsákokat, fürdőpárnákat készítettünk gyógynövényekből. Amikor a szomszédos Bér polgármestere a falu szépítésére több, mint 16 ezer tő rózsát ültetett a község különböző pontjaira, a rózsák további felhasználásán gondolkoztunk… Azonnal elmélyedtem a rózsa kultúrtörténetében, amihez nagy segítségemre szolgáltak  Géczi János egyetemi tanár könyvei. Szakmai segítséget a Szent István Egyetem Konzervtechnológiai Tanszéke nyújt a tartósítószer-mentes technológiához.

Mik a Rózsavilág termékeinek különlegessége és milyen fázisban van most a vállalkozás?

A béri rózsák szirmaiból testet, lelket kényeztető wellness és gasztronómiai termékeket készítünk, három, jól elkülöníthető, de alapanyagában és hatásmechanizmusában hasonló területet lefedve:

A Rózsavilág Gasztronómiában édes, sós, pikáns és natúr rózsa ízeket kínálunk: szörpöket, szószokat, desszerteket, amelyekkel az étkezés garantáltan gourmet élvezet lesz!

A Rózsavilág Wellnessben ehető és bőrre kenhető kivonatok, cseppek és permetek várnak. Valamint rózsapárnák fürdéshez, alváshoz, fájdalomcsillapításhoz, mind a rózsa gyógyhatását hordozva.

A Rózsavilág Feeling szertartásai a kéz és lábfürdő, a szempárnás meditáció. Akár az intim szférában, vagy társaságban is felejthetetlen élményt nyújtanak. Mivel a rózsa a szerelem szimbóluma is, magától értetődik, hogy esküvőkön is jelen vagyunk a termékeinkkel, a nászszoba dekorációjától az üdvözlő italokon át a köszönő ajándékokig.

Aki ellátogat hozzánk, jól láthatja készülő terveinket is. Folyamatosan épül-szépül a Rózsaház látogatóközpontja, ahol a rózsabokor ültetéstől a szüretelésen át a feldolgozás folyamatáig szeretnénk megismertetni a rózsa téma gazdagságát. Egy nógrádi rózsaligettel körülvett vendégszállást tervezünk, ahol valóban minden a rózsáról szól majd az itt megpihenők részére. Ennek az álomnak az előfutára a tavaszi alkalmunk is, melyre szeretettel várunk mindenkit!

A program részvételi díja 8000 Ft/ fő, mely tartalmazza az élménybüfé árát, valamint egy 2000 Ft-os Rózsavilág Ajándékutalványt. A helyek száma korlátozott! Részvételi szándékodat legkésőbb 2022. március 11-ig tudod jelezni az info@rozsavilag.hu email címen. További információ a +36 20 954 0641 telefonon vagy a www.facebook.com/rozsavilag oldalon.

Fotók: Böjtös Kinga, Vizitkártya és Rózsavilág Archívum

 

Galéria

Böjtös Kinga

Enteriőr-Dj. , független szerző

vizitkártya

Cikkei a LakáskultúraSzéplakA mi otthonunk, Otthon&kert, Otthonok és megoldások magazinokban, az „Egy nap a városban” és a „Vizitkártya” blogon.

Minden, ami lakberendezés, enteriőr, képző-és iparművészet, design, kézművesség, otthonteremtés, belsőépítészet, fotózás.

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Jeles napok

A muskátli ültetése és gondozása egyszerűen

Muskátliültetés -és gondozás egyszerűen!
A muskátli az ágyások és teraszok egyik legnépszerűbb virága. Nem véletlenül: ez a változatos növény megannyi színben és formában gazdagítja a teraszok és kertek színes palettáját.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!