Kőpárkány, amely tökéletesen passzol az otthonához

Lakberendezés

A kőpárkányok természetes alapanyaguk (gránit, márvány, mészkő) miatt időtálló és esztétikus elemei lehetnek minden otthonnak. Különleges megjelenésük és megbízható formájuk miatt egyre többen választják a minőségi kőpárkányokat, hiszen életre keltik a homlokzatot, megszépítik az ablak alatti részt. Cikkünkben a 8-féle kőpárkány mellett azt is megmutatjuk, hogy ha Michelangelo élne, vajon melyik kőpárkányt választaná.

A kőpárkányok felbecsülhetetlen előnyei

A kőpárkányok olyan tulajdonságok birtokában vannak, amelyek miatt kiemelkednek a többi párkányfajta közül. Magyarországra többek között Olaszországból, Törökországból, Németországból, Indiából érkeznek nagy kőtáblák. Ezek a természetes kövek a föld mélyéből bányászott kincsek, amelyek méretre vágás és megmunkálás során válnak kőpárkánnyá, majd jutnak el leendő gazdáikhoz. Mivel masszív anyagokról van szó, ezért eshet az eső, tűzhet erősen a nap, szakadhat a hó, érheti őket a jég, remekül megtartják a formájukat. Mivel különböző színben és megjelenésben pompáznak, ezért több lehetőségünk van válogatni közülük. Írásunkban szeretnénk megkönnyíteni a választást, ezért 8-féle kőpárkányt mutatunk be.

Hirdetés
Kőpárkányok természetes kőből

Brown Star gránit – A sokszínű kőpárkánycsoda

Az egyik legkedveltebb a gárnitból készült kőpárkány. Barna, fekete, fehér színeket tartalmaz, ennek köszönhetően sok házhoz remekül illik. Könnyedén tisztán tartható, egyáltalán nem látszik meg rajta a kosz, és szinte elnyeli a port.

Cararrai márvány – Michelangelo kedvence

Bizonyára hallott a világhírű képzőművész, Michelangelo Buonarroti Firenzében látható Dávid-szobráról. A carrarai márványból készült alkotást évente közel másfél millió turista tekinti meg. A természetes anyag a modern és régi házakhoz is egyaránt illik. Fényét kültérben pár év után elveszíti, de mielőtt még lemondóan legyintenénk erre a hírre, érdemes leszögezni, hogy szép patinás felülete alakul ki, amit könnyedén lehet tisztítani. Könyöklőként is nagyszerűen megállja a helyét, mert a belső térben mindig szép fényes marad, aminek hála, világosítja a teret és csillogása elegáns benyomást kelt.

Kőpárkányok természetes kőből

Maple red gránit- A vöröses elegancia

A vöröses színe miatt inkább mediterrán stílusú házak, irodák, elegánsabb helyek kifogástalan „kelléke”. Egy puha ronggyal az esetleges szennyeződések egyszerűen eltüntethetők róla. Fénye magával ragadó és elegáns, emiatt határozottságot sugalló párkányfajtáról van szó.

Mountain Pink gránit – A fényeskedő kő

Közkedvelt gránitfajta. Szürkésfehér színű, fekete és fehér árnyalat is jellemző rá, sokféle stílusú házzal kombinálható. Nagyszerűen illik a fehér ablakkerethez, a világos falhoz egyaránt. Rendkívül könnyű tisztán tartani, mert nem látszik meg rajta a kosz, szinte elnyeli a port a sokszínűség miatt. Fénye és megjelenése egyedülálló.

Padan Dark gránit – A modern házak nagy kedvence

Igazi 21. századi stílusú kőpárkány, a modern otthonok nagy kedvence. Szépen illeszkedik az antracit ablakkerethez. Fényes felülete felülről nézve mattnak tűnik, ami miatt sokan kedvelik. Elegáns, mégsem hivalkodó megjelenése, apró szemszerkezete miatt az építészek körében is népszerű.

Kőpárkányok természetes kőből

Római travertin mészkő – Amire a Colosseum is esküszik

Egy angolszász szerzetest, Bedát idéznénk: „Amíg a Colosseum áll, Róma is állni fog, amikor ledől, Róma is elpusztul. S ha Róma pusztul, a világ is elenyészik.” Nos, a mészkőből készült Colosseum időtállóságát bizonyítja, hogy a gladiátorharcoknak otthont adó arénát a világ minden tájáról a mai napig látogatják. A római travertin mészkő meleg beige színe miatt a modern, mediterrán és a régies házaknál is megállja a helyét. Matt felülete ámulatba ejtő, a természet által alakított anyaga minden háztulajdonost megörvendeztethet.

Sunset pink gránit – Kőpárkány-kuriózum

Igazi kőpárkányritkaság. Színe pink, található benne kis fekete-fehér szemcse is, de csak elrejtve. Fényes, matt hatású a felülete, amit egészen könnyű tisztán tartani. Sokféle (fehér vagy élénk színű) házhoz illik.

Yellow Rock gránit – Az arabok kedvence

Ez a kő is ritkaságnak számít, ami még inkább növeli az értékét. Szép fényes felülete, egyedülálló sárgás színe miatt modern vagy hagyományos helyre egyaránt beépíthető, legyen szó kül-vagy beltérről. Könnyű ápolni és szépen illeszkedik a fehér és a tölgy ablakkeretekhez.

Válaszd a fentiek bármelyikét, a Párkányos csapata a sároki telephelyén természetes alapanyagokból (gránit, márvány, mészkő) készíti el minőségi kőpárkányait. Többről van szó náluk a széles kőpárkányválasztéknál. Lelkesedésük, a kövek iránti elkötelezettségük, a megrendelők iránti tisztelet is megnyilvánul a természetes kövek méretre vágása és megmunkálása során. (x)

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!