Kulturális Stelázsi – Zircen, a Bakony szívében

Programajánló , Korábbi programok

Zircen a nyári forróságot színes programsorozattal teszik még élvezetesebbé! 2022. július 27-30. között első alkalommal kerül megrendezésre a Kulturális Stelázsi négy napos hagyományőrző rendezvény.

A Kulturális Stelázsi “polcairól” mindenki kedvére válogathat. Az elsődlegesen hagyományozó jelleg mellett más műfajok is megjelennek.

A négy nap során szórakoztató zenés műsorszámok, táncház, folk-kocsma, a Bakony természeti és néprajzi értékeit bemutató kiállítások, népi játékpark és hangszerbemutató, népművészeti képzések, mesterségbemutatók, “parasztudvar” várja az érdeklődőket, és ízelítőt kapnak Székelyföld és Kárpátalja hagyományaiból is.

Természetesen mindez gasztronómiával fűszerezve! Az ínyencek kóstolót kapnak a sváb-magyar konyha ínycsiklandozó rafinériájából.

Kulturális Stelázsi Zirc Boban Markovic Orkestar

Fellépők közül néhány előadó a rendezvényen  Boban Markovic Orkestar, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Talamba Ütőegyüttes és a Kerekes Band. 

A családosokat Kalap Jakab gyermekkoncertje, gólyalábas produkciók, népi játékok és foglalkozások, valamint kézművesek sokasága várja a közös alkotás örömével. 

A Bakony szívében Zirc és környékén számos látnivaló és kedvelt túraútvonal található.

A lebilincselő szépségű, vadregényes táj mellett említésre méltó a Zirci Ciszterci Apátság, melynek környezetében található az angolkert stílusban kialakított Zirci Arborétum. Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma és a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház kiállításai és múzeumpedagógiai programjai egész évben vonzó és tartalmas élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Szombatonként a zirci piacon helyi és környékbeli termelők friss árujából válogathatnak a vásárlók.

Kulturális Stelázsi Zirc

A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési ház és Stúdió KB szintén aktívan hozzájárul a kulturális élet sokszínűségéhez. A rendszeres programkínálat mellett Zirc nagyrendezvényei, így idén a Kulturális Stelázsi is az intézmény szervezésében valósul meg, pályázati támogatásokkal, együttműködő partnerek közreműködésével. 

Végül, de nem utolsó sorban, vidám és kedves önkéntes csapat segít a megvalósításban és a tájékoztatásban, csupa jó szóval, hogy bárki megtalálhassa a kedvére való programot! 

A szervezők szeretettel ajánlják a Kulturális Stelázsit minden korosztálynak! Fedezzék fel a Bakony vadregényes tájait, Zirc látnivalóit és töltsék el társaságukban a vigassággal teli programot! 

A Kulturális Stelázsi a Veszprém-Balaton 2023 EKF program, a TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00002 „A Bakony a
mi otthonunk!”
 és a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásával valósul meg.

Támogatott tartalom

Neked ajánljuk

Legújabb cikkek

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

A „Váratlan utazás” csodálatos világa Bali Enikő otthonában

Bali Enikő otthona egy igazi csodavilág. Fajansz gyűjteménye egy régmúlt világba repít minket vissza, ahol jó elidőzni.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!