
Narancsos sárgarépa krémleves
A sárgarépa krémleves viszonylag új lakója a receptes könyvemnek, de mióta velünk van, senki sem bánja. Ez a gyönyörű sáfránysárga leves igazán krémes és finom. Már a színe is megvidámít, az íze pedig mesés, amit a narancs tesz még különlegesebbé. Hideg napokra különösen ajánljuk.

Elkészítés
A zöldségeket megpucoljuk, a répákat vékony karikákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük a répakarikákat és kicsit hagyjuk puhulni őket. Az egészet felöntjük a zöldség alaplével, annak hiányában vízzel. Annyi levet adunk hozzá, hogy ellepje a répákat. Megborsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, a dijoini mustárt, és egy kevés cukrot. Fedő alatt főzzük.
Félidőben hozzáadjuk a narancs levét és héját. Ha puhára főtt a répa, akkor botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. A főzőtejszínt kikeverjük a liszttel vagy a keményítővel, hozzáadunk óvatosan egy keveset a levesből, majd hozzáöntjük a leveshez, és hagyjuk, hogy felforrjon.
Ötlet
Ha nem szeretnél lisztet vagy keményítőt használni, annyi lével turmixold le a répát, amennyi pont ellepi és így elég sűrű lesz akkor is a levesed, ha csak a tejszínt adod hozzá a végén.
Tálaláskor tetszés szerint magokkal és zöld fűszerekkel díszítheted.
Tipp!
Sárgarépa szeleteléshez is találsz profi eszközöket a nagykonyhai szeletelőgép webshopban, de ha házi készítésű kürtőskaláccsal vagy gofrival lepnéd meg a családot vagy a barátokat, akkor is érdemes itt szétnézned!
Ecsődi Kriszta receptje
Fotó: Alesia Kozik, Pexels
Jó étvágyat kívánunk!
Neked ajánljuk

Így lesz a kert a ház legfontosabb közösségi tere
Ha otthonunkhoz egy kert is tartozik, jó ha tudjuk: rendkívül...

Ajándékozz új külsőt a muskátlinak! Kreatív kézműves ötletek újrahasznosított virágtartókhoz
A muskátli igazán jól mutat újrahasznosított kaspóban is. Egyszerű...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

„Egy vállalkozás növekedésének alapja a belső folyamataiban, lendülete az időgazdálkodásban rejlik.” Diána egyedi módszerrel mentorálja a vidéki vállalkozásokat
Marsi-Boldoczki Diána vállalkozásfejlesztő szerint mindegy, hogy...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

A magyarországi spárgatermesztés története
Az alföldi spárga Ha a spárga-szó felmerül, akkor mindig eszünkbe...