Présház Pécselyen – hangulatos ékszerdoboz a Balaton-felvidéken

Házunk és kertünk , Otthonok

Présházba invitálunk Pécselyen. Az Öreghegyen egy régi időket idéző, de a mai igényeket szem előtt tartva felújított présház szemléli álmosan az őt körülvevő Balaton-felvidék lankáit. Ez a vidéki otthon tökéletes hely a nyugodt pihenésre, de Balatonfüred közelsége lehetőséget nyújt a pezsgésre is. A festői kis falu a Pécselyi-medencében fekszik, amelyet dombok és magaslatok vesznek körül, a medence nyitott Tihany felé, csodálatos panorámát nyújtva a Balatonra.

Présház Pécselyen

Présházból otthont

A fiatal tulajdonosok életvitelszerűen lakják a házat és a felújítása kezük munkáját dicséri. A munkálatokat egymás közt felosztva végezték, hogy a csodálatos adottságokkal rendelkező házat úgy varázsolják újjá, hogy közben megtartsák régi hangulatát. A pinceajtó és a spaletták üdítő vízkék árnyalatot kaptak, amelyet Orsi saját kezűleg festett le

Présház Pécselyen boros pince

A fűtést a múltat idéző cserépkályha mellett modern klímaberendezés biztosítja, így ha nyaralóként használjuk ezt a tájbaillő présházat, akkor is felmelegszenek a szobák mire megérkezünk és már csak arról kell gondoskodni, hogy ropogjon a tűz a kályhában.

Ékszerdoboz Pécselyen- hangulatos présház a Balaton-felvidéken

Valami régi, valami új a pécselyi szőlődombon

Az apró részletek még meghittebbé varázsolják a belső tereket. A tulajdonosok jó szemmel megtartottak olyan darabokat, amelyeket, időt és energiát nem sajnálva olyan módon újítottak fel, hogy hasznos és egyben hangulatos része legyen otthonuknak.

Présház Pécselyen előszoba

Így készültek el az olyan kincsek, mint a régi deszkából és befőttesüvegekből kialakított lámpa és a régi előszobafal, ami új ruhát kapott. Az előző tulajdonos által otthagyott farönkökből és fémekből éjjeli szekrény készült, ami rusztikus, természetközeli hangulatot kölcsönöz a hálószobának és kiváló kontraszt a nagy, ezüst, barokkos tükrökkel.

Présház Pécselyen hálószoba
Présház Pécsely fürdőszoba

Barátokra hangolva

A ház olyan módon lett kialakítva, hogy meglegyen a helye a csendes elvonulásnak és a társasági összejöveteleknek is. Az alsó szinten a présházból alakították ki a nagyméretű, jól felszerelt konyhát, amelyből az egykori borospince nyílik.

Présház Pécselyen konyha

A nagy asztal mellett sokan elférnek, hogy koccintsanak kedvenc borukkal és falatozzanak a hidegtálból, de a hordóból kialakított asztalhoz is le lehet telepedni a retro bárszékekre. 

Présház Pécselyen borospince

Kellemes nyári estéken a telek legmagasabb pontján kialakított vízzel és árammal ellátott panoráma terasz filagóriájában szervezhetünk baráti találkozót. Erről a pontról gyönyörű kilátás nyílik a pécselyi medence dimbes-dombos tájára, ahol a finom borokat a naplementék is megédesítik.

Présház Pécselyen

A kertészkedés öröméről a szőlőtőkék, a gyümölcsfák és a konyhakert gondoskodnak, a friss termésből készülhetnek a házi szörpök és lekvárok. A manapság egyre inkább felértékelődő fúrott kút bőséges vízhozammal biztosítja az öntözést az aszálysoabb időszakokban is a kertben.

Présház Pécselyen szőlőtőkék

Amikor leszáll az este és nyugalomra vágyunk, akkor a ház felső szintjén kialakított hajópadlós hálószobában tudjuk élvezni az igazi vidéki csendet, ahol a tücskök zenéje ringat álomba.

Ha kedvet kaptatok személyesen is bekukkantani ebbe a balaton-felvidéki présházba Pécselyen, akkor most megtehetitek, ugyanis szerető új gazdára vár ez a szépség.

Elérhetőség: Ekker Miklós, 06202642912

Szétnéznél más vidéki házakban is?  Akkor a VIDÉKI OTTHONOK rovatunk Rád vár!

galéria

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

Sárgabarackos pite recept: omlós és lédús nyári finomság

Finom, gyorsan elkészíthető sárgabarackos pite recept.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!