Rózsavilág a Zeniten – kultúrséták Szabó Zsókával

Életünk , Utazás

Harsányzöld rétek mellett haladunk a tikkasztó, kiszáradt, nyári délutánon. Színektől gazdag kertekkel és ápolt parkkal köszönt ránk Alsópetény, a nógrádi takaros település. Főutcáján a rózsafüzérrel keretezett, hívogató kapun át vezet mai történetünk egy varázslatos világba.

Vidéki Élet - Rózsavilág bejárata Alsópetényben Nógrádban

Tündéri kertben, régi házban, ódon falak közt Káli Betty jól átgondolt ötlete alapján új élet született néhány éve. Vállalkozása egyben teremt munkahelyet a környékbéli nők számára, ápolja a lelket és a testet, szórakoztat, témája és programjai révén átköti a hétköznapokat egy mennybéli élménybe.  Ki ne szeretné, ha mindennapi munkája az egyik legszebb virágunkkal való foglalatosság lehetne?

Vidéki Élet - Rózsavilág udvara Alsópetényben

A rózsa

Mindenhol rózsa van.  Vázákban, falakon, padlón, ruhán, szörpben, lekvárban, párnákon, az üvegekben. Körbeölel a rózsavilág, puhán, rózsaszínen, illatosan.  Észrevétlen merül el benne az ember és válik a virágok világának részévé. A Zenit programra érkező vendégek tenyerükre cseppentett rózsaolajjal hagyják maguk mögött az út porát és pihennek meg a hűvösben, míg hallgatják a hely történetét.

Hirdetés
Vidéki Élet - Káli Betty Rózsavilágja

A nagymamám kertje Szabó Zsókával

Vidéki kertben, buja szőlőlugas alatt horgolt csipkék, régi székek, fonott fotelek kényelme várja a vendégeket. Kezünkben a rózsabüfé illatos finomságaival foglalunk helyet. Hallgatjuk a fiatal zenészek inspiráló muzsikáját, amikor megérkezik Szabó Zsóka irodalmár, szerkesztő-riporter, aki hihetetlen kedvességével vonja magára a figyelmet.

Rózsavilág Szabó Zsóka Alsópetény Nógrád

Zsókának minden szava vonzó. Bámulatosan érzékeny, intelligens és oly módon nőies, hogy szinte eggyé válik előadásának témájával, ő maga egy különleges kék rózsa. Csodaszépen beszél.  Árpád-házi Szent Erzsébetről, gyermekkoráról, nagymamájáról, keleti kertekről, Törökországról, két nő különleges bursai találkozásáról, Balassi Bálintról, legendákról és valós eseményekről. Mosolyog, mesél és verset olvas. Velünk van. Önnön kultúrtörténetébe von be minket és lelkünk észrevétlen sétál át az ő világába.

Rózsavilág Alsópetény Nógrád

A programot a háziasszony, Betty zárja, aki tökéletesen azonosult a maga által teremtett hangulattal. Kedves, színes, kifinomult és nagyon jólesik a világában benne lenni. Ezen az estén, ez a két hölgy, kézen fogta vendégeit és szépen lassan, nem sietve átvarázsolta őket a saját maguk teremtette különleges, egyedi világba.

Köszönet az élményért.

Aki szívesen vesz részt a következő alkalmon, megteheti szeptember 10-én a programsorozat harmadik és egyben befejező részén.

Szöveg és fotók: Vincze Judit

Rózsavilág termékei

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

Egerlövő színes öko-óvodája, ahol a gyerekeknek saját biokertészete van

Öko-óvoda működik Egerlövőn. Saját bio-kerttel, korszerű felszereléssel és biztonságos, családias környezettel várják a gyerekeket az intézményben.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!