Savaria Történelmi Karnevál 2022 Szombathely

Programajánló , Korábbi programok

2022. augusztus 25-28. között rendezik meg újra a Savaria Történelmi Karnevált Szombathelyen

Huszonkilenc helyszín és 300 program várja a vendégeket a Savaria Történelmi Karneválon négy napon át. A karnevál legfőbb látványossága a több száz résztvevővel zajló jelmezes felvonulás lesz, amelyet augusztus 26-án és augusztus 27-én tartanak.

A megszokott helyszínek (Történelmi témapark, az Öreg Város Vására, a Sörtér, a Borok utcája vagy a Művészetek utcája) mellett új helyszín is becsatlakozik: a szombathelyi székesegyház előtti tér kirakodóvásárnak, illetve a püspökvár udvarának fog helyet adni, ahol különleges koncertek lesznek hallhatóak. A főtéren emellett ismét felállítják a Fórum Színpadot táncbemutatók és egyéb koncertek részére (például Radics Gigi, a Vad Fruttik, Szűcs Gabi, az Elefánt, az Aurevoir, a Bohemian Betyars és a Parno Graszt).

Hirdetés
Savaria Történelmi Karnevál 2022 Szombathely

Nem mellesleg a Történelmi Témaparkban katonai hagyományőrző egyesületek képviselői római kori harci bemutatókat rendeznek (például a Collegium Gladiatorium Egyesület tagjainak bemutatója, az Északi Gárda és Kassai Lajos lovasíjász bemutatója). A Sörtéren felállított színpadon pedig nem mások lépnek fel, mint az Isis Big Band, a Bognár Szilvia Sextet, a Takács Tamás Blues Band, a Mágikus Mintha, a Coprive és a Cimbaliband Együttes.

A színházkedvelők számára lesz karneválszínház a megyeháza udvarában, ahol a Weöres Sándor Színház és az Orlai Produkciós Iroda előadásában Stephen Sachs Valódi hamisítvány című vígjátékát adják elő, Hernádi Judit és Kern András főszereplésével. A Zsidó Kultúra Házának udvarán pedig három napon át várják a látogatókat a Gólem Színház előadásaival, de fellép Malek Andrea és a Jazzrael, valamint találkozhatnak az érdeklődők Szabó T. Anna költővel is. A Gayer park fái alatt emellett szabadtéri előadások lesznek, Thalia kertjében játszóházzal és gyermekelőadásokkal várják a legkisebbeket.

Savaria Történelmi Karnevál 2022 Szombathely

Az idei Savaria Történelmi Karnevál már 21. alkalommal invitálja a városba a szórakozásra vágyó vendégeket.  A kétezer éves város örömmel mutatja meg ismét történelmét ismeretterjesztő és szórakoztató programok színes sorozata által.  A tervezők ebben az évben a korhűség mellett a tanítva szórakoztatást tűzik zászlajukra.

Fotók és bővebb információ: www.karnevalsavaria.hu

A Savaria Történelmi Karneválhoz hasonló vidéki programokat találsz folyamatosan frissülő PROGRAMAJÁNLÓNKBAN!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

jeles napok

Egerlövő színes öko-óvodája, ahol a gyerekeknek saját biokertészete van

Öko-óvoda működik Egerlövőn. Saját bio-kerttel, korszerű felszereléssel és biztonságos, családias környezettel várják a gyerekeket az intézményben.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!