Szent György-hegy hajnalig • Fűbenülés majdnem teliholddal

Programajánló , Korábbi programok , Nyár 2022

2022-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Szent György-hegy hajnalig, az északi-part egyik legnépszerűbb boros mini fesztiválja  június 11-én.

Hirdetés

Fedezzétek fel a titokzatos tanúhegyet, ahol a fesztivál idején zene szűrődik ki a közel 20 borászat udvaráról. Ha pezsgésre vágysz, akkor érdemes már kora délután elindulni egy piknik pokróccal, amire leheveredve finom falatokat és zamatos borokat fogyaszthatsz, kellemes zene kíséretében.

Ezen az egyetlen hegyen több mint 15 pincészet borai várnak, borkóstolók, verses este és akusztikus koncertek, napnyugta után pedig a csillagos égbolt. A fesztivál alklamából olyan pincészetek is kinyitnak, amelyeket egyébként nehezebb felkeresni.

Szent György-hegy hajnalig

Fotó: a szervező közösségi oldaláról

A Szent György-hegy hajnalig fesztiválon résztvevő pincészetek:

Szászi Birtok, Hóbor Pince, Hoffmann Pince, Tarányi 1780, Gilvesy Winery, Napvirág Pince, Boksay Pince, Bajnóczy Pince, Pláne Badacsony borterasz X Földi Bálint, Nyári Pince, Molnár Pince, Killer Pince, 2HA Szőlőbirtok, Kiss Pince, Horváth Pince, Borbolt a völgyben.

Az időpont nem véletlen: pár nappal a rendezvény után telihold lesz, így remélhetőleg már szombat éjjel tiszta, csillagos égben, és a Balatonban tükröződő holdban gyönyörködhetünk. „Ez egy hegyi barangolás, kicsi és nagy borászatok is részt vesznek benne – teljesen egyedi, hogy ki mivel készül. Az időzítésben úgy gondolkodtunk, hogy legyen ez egy szezonnyitó esemény, vezessen át a tavaszból a nyárba” – mondja Szászi Endre, aki pincészetével a kezdettől részt vesz az eseményben. A diófa alatt egész nap szól majd a zene, Hangácsi Márton koncertje előtt és után Mil & Robyk dj szettje adja majd a hangulatot.

Az eseményre LIMITÁLT számú jegyet értékesítenek a szervezők, mert azt szeretnék, hogy az oda látogatók és a vendéglátók is kényelmes körülmények között élvezhessék az estét, a hegyet, a borokat, a társaságot.

Jegyeket elővételben meg lehet vásárolni ITT.

Szent György-hegy hajnalig

Fotó: a szervező közösségi oldaláról.

Még több nyári programért kattints ide!

Neked ajánljuk