Tájházak Napja 2022

Programajánló , Tavasz 2022

A Tájházak Napja 2022 -ben április 23-án és 24-én várja látogatóit országszerte közel 60 helyszínen a Magyarországi Tájházak Szövetsége szervezésében. Izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat, idén kiemelt témájuk a népi építészeti emlékek, értékek védelme.

Tájházak Napja 2022 Ócsa

Fotó: Ócsai Tájház, Tájházszövetség

Az eseményt idén is Szent György napján tartják, mely a paraszti hagyományban az egyik legszélesebb körben ismert pásztorünnep. A hagyomány szerint ezen a napon hajtották ki az állatokat a legelőre. 2013 óta nemcsak a tavaszi állatkihajtás egykori emlékeire, hanem a megújulásra, a természet újjászületésére kívánják felhívni a figyelmet a Tájházak Napjával a szervezők. 

Tájházak Napja 2022 Füzér

Fotó: Füzéri Tájház – Tájházszövetség

A teljesség igénye nélkül kiragadva néhány települést, Füzértől Tiszafüreden, Ócsán át egészen Buzsákig, Vörsig, Hegyhátszentpéterig és Hosszúvasfaluig, vagyis az országnak valóban minden táján nyitott portákkal várnak és ingyenesen látogatható, sokszínű programokkal a 2022-es Tájházak Napján.  

Tájházak Napja 2022- Tiszafüred

Fotó: Fazekas Ház Tiszafüred – Tájházszövetség 

A Tájházak Napja 2022 eseménysorozatban résztvevő helyszínek és programok részletes listája elérhető: www.tajhazszovetseg.hu 

Tulipánszüretre és kertészeti kiállításra is mennél? Nézz szét programajánlónkban!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Hirdetések
Esküvői fotózás redphoto.hu

Jeles napok

Augusztus

AZ ÚJ KENYÉR HAVA     Az Új kenyér azért új, mert a friss búzából készül. Aratóünnepet rendeztek, ahol az emberek hálájukat fejezték ki a jó termésért. Az Új kenyeret megáldották, majd szétosztották az emberek...

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!