Természetközeli romantika – rusztikus esküvőhelyszín a Pilisben Kesztölcön

Életünk , Portré

Az utóbbi évek esküvői trendjeiben egyértelműen megfigyelhető a kisebb létszámú esküvők térnyerése. Emellett nagy népszerűségnek örvendenek a természetközeli esküvők, melyeket a rusztikus, a vintage vagy az úgynevezett greenery stílus koncepciója jegyében dekorálnak. E kettő, vagyis a kislétszámú esküvők és a rusztikus romantika tökéletes ötvözete a Pilis szívében, Kesztölcön található Kostel Panzió és Rendezvényház, ahol Bárány-Szilfai Alida, a helyszín rendezvényszervezője kalauzolt el bennünket.

Kostel Kesztölcön a Pilis szívében - természetközeli és rusztikus esküvői helyszín

Fotó: Andráskó Balázs – Dekor: Pillangó Dekor/Holop Virág

Hirdetés

Három gyermeked mellett űzöd ezt a csodálatos hivatást: esküvőszervező vagy. Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

Szeretem valóra váltani a párok álmait, segíteni megalkotni az esküvői koncepciót és életre hívni, megvalósítani azt. Egy esküvő nagyon sok apró elemből tevődik össze kerek egésszé. Az én munkám, hogy ezeket az elemeket gördülékenyen, egymáshoz passzoló módon szervezzem egy csodás alkotássá, mely maga a nagy nap. Mindemellett természetesen nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, élvezem a társaságukat, a nagy beszélgetéseket a párral és vendégeikkel.

Bárány-Szilfai Alida esküvőszervező - Kostel esküvői helyszín

Fotó: Agárdi Gábor

Hogyan kerültél a Kostelbe és miért különleges számodra ez a helyszín?

Régóta ismerjük és szeretjük ezt a helyet. Amikor a Covid járvány előtt étteremként is üzemelt, sokat megfordultunk itt a családdal és esküvőket is szerveztem ide. Mi a szomszéd faluban, Piliscséven élünk és gyakran kirándulunk át Kesztölcre, mely egy csodálatos kis település, bájos, csendes, romantikus, pont olyan, ami egy meghitt rusztikus esküvőhöz passzol. Ábrándoztam róla, hogy talán egyszer majd képviselhetem a helyszínt, mígnem 2021-ben megkeresett a tulajdonos és elkezdtük a közös munkát. Azóta sok változás történt, sajnos alkalmazkodnunk kellett a járvány adta kihívásokhoz, így ma már kizárólag rendezvényekre nyit ki az étterem, de a panzió folyamatosan üzemel. Nem tudom megmagyarázni, de amikor leparkolok, kiszállok az autóból és beszippantom a levegőt, mindig úgy érzem: itt otthon vagyok. Van valami megmagyarázhatatlanul különleges a hely miliőjében… a friss levegő, a hegyek ölelése, a teremben a rengeteg fa kiegészítő, a zöldellő szertartáshelyszín mind-mind a szívem csücske!

Kostel Kesztölcön a Pilis szívében - természetközeli és rusztikus esküvői helyszín

Fotó: Agárdi Gábor – Dekor: Kovács Szilvia

Mi a kötődésed a vidéki élethez?

Édesapám Nógrádból származik, s noha sosem éltem ott, mert Dunakeszin töltöttem a gyermekkoromat, de amikor a szülőfalujába látogatok, mindig úgy érzem, hazaérkeztem. Fiatal, dolgozó nőként Budapesten éltem, szerettem a pezsgést, a nyüzsgést, de amikor gyermekeim lettek, éreztem, hogy onnan menekülni szeretnék. Szerencsére a Férjem is vidékről származik, így nem gondolkodtunk sokat és megvettük a házunkat Piliscséven. A vidéki élet számomra a megnyugvást, az igazán meleg, meghitt otthont, a családi békét jelenti. Úgy érzem, képtelen lennék már városban élni.

Kostel Kesztölcön a Pilis szívében - természetközeli és rusztikus esküvői helyszín

Fotó: Agárdi Gábor – Dekor: Kovács Szilvia

Miért a vidéki és rusztikus esküvők a kedvenceid?

A kezdetektől ez a stílus áll hozzám a legközelebb, talán azért, mert annyira barátságos, közvetlen, laza, könnyed, természetközeli, olykor bohókás. Itt nincsenek művirágok, székszoknyák, műanyag kiegészítők, csak maga a természet, rengeteg fa, zöld növények, régi bútorok, minden, ami a vidéki élet közelségét szimbolizálja számomra. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ehhez a stílushoz megtaláltam a tökéletes dekorációs partnert is, Vajda Juci, vagyis a Natúrpompa dekoráció személyében. Ő ugyanúgy érez, amikor a Kostelbe érkezik, mint én. Érzi a hely energiáját, rezgéseit, így remek csapatot alkotunk, félszavakból is megértjük már egymást. A Kosteles dekorációi élnek, megszólalnak, imádom!

Kostel Kesztölcön a Pilis szívében - természetközeli és rusztikus esküvői helyszín

Fotó: Agárdi Gábor – Dekor: Natúrpompa

Milyen adottságai vannak a Kostelnek, mint esküvői helyszín?

A Kostel Panzió és Rendezvényház Budapesttől 40 kilométerre, a Pilis lábánál helyezkedik el, úgy szoktunk fogalmazni, hogy a Pilis ölelésében, mert ha kint állok a kertben és felnézek, körbevesz, mintegy átölel a Pilis. Rendezvénytermünk ültetett vacsora esetén 70 fő befogadására alkalmas, kertünk a kültéri szertartások, fedett teraszunk a welcome fogadások kitűnő helyszíne. Panziónk 13 szobával rendelkezik, 28 fő befogadására alkalmas. Így kifejezetten népszerű helyszíne a kislétszámú esküvőknek. Nálunk a természetközeliség, a város zajának távolsága, a romantikus miliő és a csodálatos panoráma teremti meg a hangulatot ahhoz, hogy egy különleges, rusztikus környezetben ünnepeljenek a vendégek. Az esküvő kizárólagosságot élvez számunkra, tehát aznap más vendégeket sem a teremben, sem a panzióban nem fogadunk, fontos számunkra, hogy ez az esemény igazán nyugodt, meghitt legyen.

Kostel Kesztölcön a Pilis szívében - természetközeli és rusztikus esküvői helyszín

Fotó: Albert-Győrfi Viktória – Csokor: Natúrpompa

Mit tanácsolnál a jegyespároknak, ha rusztikus esküvői helyszínt keresnek?

Próbálják a nagy nap teljes koncepcióját elképzelni és akkor válasszanak olyan rusztikus esküvői helyszínt, mint például a Kostel a Pilisben, ha az esküvő többi eleme is illeszkedik ehhez. Fontosnak tartom, hogy kerek egészként tekintsenek az esküvőjükre, ahol harmonizálnak az egyes elemek egymással. Ebben egyébként szívesen segítek is a hozzám forduló pároknak. (X)

Kapcsolat:

+36304476340

rendezveny@kostel.hu

Nyitókép: Albert-Győrfi Viktória

 

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!