A nyár gyümölcsös slágere a Clafoutis – a megunhatatlan tejes pite receptje

Konyhánk és kamránk , Receptek

Ha nyár, akkor gyümölcsös piték minden mennyiségben! A hagyományos cseresznyés vagy meggyes pite mellett megunhatatlan slágere az idei nyárnak is a franciák méltán népszerű pitéje, a Clafoutis (ejtsd: klafuti), vagyis ismertebb nevén a tejes pite. A Franciaország Limousin régiójából származó pite már a 19. században is népszerű desszertnek számított, mely eredetileg magos fekete cseresznyével készül, de ma már inkább magozott gyümölcsökkel terjedt el. A cseresznye mellett jól áll neki a meggy, a sárgabarack, a bogyósok: eper, szeder, málna, ribizli és a szilva is egy kis fahéjjal megbolondítva. Ugye van tíz perced összedobni egy tejes pitét?

 

Gyümölcsös tejes pite recept vidéki élet

Gyümölcsös Clafoutis – így készítsd a tejes pitét!

Hozzávalók: 12 dkg liszt, 7 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 1 dl tejszín, 4 dl tej, 3 marék megtisztított gyümölcs

Hirdetés

Elkészítés: A tej kivételével összeöntjük a hozzávalókat, elkezdjük összedolgozni, majd lassanként a tejet is hozzáadjuk. Kivajazott sütőformába (nálunk 26 centiméter átmérőjű piteformában készül) öntjük, rászórjuk a magozott gyümölcsöt és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Akkor van készen, ha már barnult a teteje. Nem érdemes túlsütni, mert kiszárad. Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

A tejes pite után kipróbálnád a többi kedvenc receptünket is? Akkor nézz körbe RECEPTEK rovatunkban! Újdonságokért kövessétek Facebook és Instagram oldalunkat is!

Recept: Öveges Borbála

Hirdetés

Fotók: Halász Adrienn

 

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!