Október 23-ig lehet nevezni a Kézműves Kiválóságok 2024 díjakra

Immár negyedik alkalommal kerül meghirdetésre a Kézműves Kiválóságok díj, amely évről évre a hazai kézműves termékek legjobbjait jutalmazza.
A Kézműves Kiválóságok Díj 2024 célja
A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar termelők kiemelkedő munkájára és bemutassa a hazai ízek sokszínűségét. Népszerűsítse a magyar termékeket és ösztönözze a termelőket a versenyzés által a még magasabb minőség elérésére.
A Kézműves Kiválóságok Díja nem csupán elismerés a tehetséges kézműveseknek, hanem egy egész országot átölelő gasztronómiai ünnep is, ahol a legízletesebb szörpök, gyümölcslevek, lekvárok és mézek versengenek a legmagasabb elismerésért. A verseny nem csak a kóstolásról szól, hanem az alkotás szeretetéről és a hagyományok tiszteletéről is.
A Kézműves Kiválóságok Díj 2024 értékelési szempontjai
A versenyben részt vevő termékek értékelése rendkívül szigorú és összetett folyamat, amely több, mint 10 különböző szempont szerint történik. Figyelembe veszik a versenybe szállt termékeknél:
- az íz,
- illat,
- szín,
- textúra,
- utóíz,
- összetevők minőségét.
- Továbbá a hagyomány és kreativitás találkozását.
- A termék megjelenésénél: az üveg,
- kupak,
- címke,
- márkanév és
- arculat mind hozzájárulnak a végső értékeléshez.

A Kézműves Kiválóságok Díj 2024 újdonsága
A tavalyi évben közel 130 terméket kóstolt és elemzett a szakértő zsűri, ami jól mutatja a verseny színvonalát és a kézműves termelők elkötelezettségét. Külön öröm és megtiszteltetés, hogy a zsűri tagja közt szerepel, Magazinunk alapítója, Petrik Ida is.
Az idei év különlegessége, hogy a már megszokott méz, lekvár, szörp és gyümölcslé kategóriák mellett ezúttal a legjobb magyar zöldséglevet, kézműves csokoládét és sört is keresik.
Ez a bővítés lehetőséget ad arra, hogy még több kiváló termék kapjon elismerést, és a közönség új ízekkel ismerkedhessen meg. A magyar kézműves termékek támogatása és népszerűsítése nemcsak a helyi gazdaságot erősíti, hanem hozzájárul a hagyományok megőrzéséhez és a minőségi gasztronómia terjedéséhez is.
Nevezés és további információ IDE KATTINTVA található.
Nézz szét folyamatosan frissülő PROGRAMAJÁNLÓNKBAN is!
Ne maradj le újdonságainkról, iratkozz fel Frissen Vidékről hírlevelünkre!

Ajándékozz új külsőt a muskátlinak! Kreatív kézműves ötletek újrahasznosított virágtartókhoz
A muskátli igazán jól mutat újrahasznosított kaspóban is. Egyszerű...

Harangláb, a vidéki kertek tavaszi udvarhölgye és kísérői
Május az a hónap, mely tavasz nevű varázspálcájával szinte minden...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

„Egy vállalkozás növekedésének alapja a belső folyamataiban, lendülete az időgazdálkodásban rejlik.” Diána egyedi módszerrel mentorálja a vidéki vállalkozásokat
Marsi-Boldoczki Diána vállalkozásfejlesztő szerint mindegy, hogy...

Tegyük el a nyarat! – Bodzaszerelem
A májusi esték balzsamos illatai közül ezekben a hetekben bódítja...

Tejszínes rakott spárga recept baconnel
Ki evett már rakott spárgát? Jó hírünk van a spárga rajongók...