A régiségkereskedő vidéki otthona

Házunk és kertünk , Otthonok

Vendégségben a nagypolgári stílusú vidéki házban, melynek teljes berendezése – antik bútorai és műtárgyai – idővel a család saját galériájában kötnek ki, amikor már kellően kigyönyörködték magukat bennük a tulajdonosok…

Óváros Galéria Veszprém - vidéki otthon
A borostyánnal befutott épületet mára már körülöleli a mohos kövekkel, szobrokkal és különleges növényekkel teli liget, mely a város közepén is bensőséges, nosztalgikus hangulatba ringatja az embert. A teljesen kicserélt tetőszerkezetre a Tihanyi Bencés Apátság lebontott cserepei kerültek, a romos pincéből hangulatos borozó lett.
Óváros Galéria Veszprém - vidéki stílusú otthon nappalija antik bútorokkal

Ahogy felnőtté cseperedtek a gyerekek, úgy váltottak stílust szobáik is. A hintaló mellett a szecessziós-, retro-, és minimalista lakberendezés is megjelent a házban, a felnőtté válás hozadékaként. A hálószobai cserépkályhától, a konyhai fűszertartón át a dolgozószoba öreg olvasófoteljéig minden helyiségre jut több szép és emlékezetes műremek.

Óváros Galéria Veszprém - vidéki otthon hálószobája cserépkályhával
A család által kipróbált, vagy épp a megrendelésre készült darabok előbb-utóbb a saját antikvitás üzletükbe kerülnek a veszprémi Óváros térre, melyet a Polgármesteri Hivatallal szemben, két remek étterem között könnyedén megtalálhatunk. A 18. századi klasszicista épület hangulatos boltíves helyiségében remekül megférnek a Balaton-felvidéki sváb népi bútorok a polgári, a retro, és design társaikkal, az antik és kortárs festményekkel, kézi csomózású szőnyegekkel, ritka üveg és porcelán tárgyakkal.
Óváros Galéria Veszprém - vidéki otthon rusztikus konyhája
„A sok különlegességet nemcsak begyűjteni, de elengedni is meg kellett tanulnunk” – emlékszik vissza Varga Zoltán, az építőmérnökből lett galériás és restaurátor a kezdeti nehézségekre. Amikor gyermekkori álmait követve a saját műhely beindításával megindult a régi bútorok, használati-és dísztárgyak intenzív gyűjtögetése és adás-vétele is. Majd mikor már a számtalan népi és antik holmitól mozdulni sem lehetett kis panel lakásukban, párjával Andreával új lakóhely után kellett nézniük.
Régiségkereskedés Veszprém - vidéki otthon antik bútorokkal
A Veszprém-völgyben megtalált régi épület felújítása, korszerűsítése, benne a nagypolgári hangulatú otthonuk kialakítása csaknem húsz éven át tartó intenzív elfoglaltságot jelentett, miközben három gyerekkel és néhány háziállattal gazdagodott a család. 
Régiségkereskedés Veszprém - vidéki otthon antik ebédlő berendezése

Az Óváros Antik Galéria és az otthon így vált a Varga-Háli család egyedi hangulatú és harmonikus életterévé, amiben még a padláson talált néhai tulajdonos-házaspár portréja is megtalálta új helyét, amolyan „házvédő” ereklyeként.

Óváros Galéria Veszprém - vidéki stílusú otthon borospincével

A nyitvatartás rugalmas, a galéria alkalmazkodik a vásárlók és eladók igényeihez. (Időpontot egyeztetés: 06 20 946 3359. Antik bútorok eladása és tanácsadás: antik8200@gmail.com )

Ha már Veszprém és Óváros tér, ne hagyd ki az Óváros Piacot, Veszprém termelői piacát sem!

Szöveg, fotók: Böjtös Kinga

Szereted a vidéki hangulatú házakat? Akkor VIDÉKI STÍLUSÚ OTTHONOK rovatunk Rád vár!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!