Citrom dzsem recept egy kis csavarral

Konyhánk és kamránk , Receptek

Készítsd el otthon a legjobb citrom dzsemet ezzel a szuper egyszerű recepttel. Csodás megoldás palacsinta megtöltésére, vagy torták és sütemények díszítésére. Ha nincs ötleted karácsonyra, akkor kiváló saját készítésű ajándék lehet bármely szerettünk, vagy barátunk részére.

Hozzávalók a citrom dzsemhez

2 kg vastag héjú húsos citrom (fontos, mert ez nem olyan keserű), lehetőség szerint kezeletlen héjjú

2 normál citrom kifacsart leve

Hirdetés

25 dkg cukor

bourbon vanília  tasakos cukor

6 gr pektin

csipet só

Egyszerű, gyors és finom karácsonyi bejgli recept - mákos, diós, gesztenyés , szilvás bejgli

A citrom dzsem elkészítése

A citromot megmossuk (ha nem kezeletlen a héjja, akkor alapos tisztítást igényel), felkarikázzuk és minimális vizet öntünk rá, annyit, hogy ellepje.

1 éjszakát állni hagyjuk.

Másnap feltesszük főzni és addig főzzük, amíg meg nem puhul a héja.

Leturmixoljuk, de nem pépesítjük (maradjon kicsit darabos).

Visszatesszük a tűzre, majd hozzátesszük a többi hozzávalót: a vaníliát, sót, citromok kifacsart levét, az 1 ek cukorban elegyített pektint.

2-3 percet forraljuk és mehet is az üvegekbe.

 

Egyszerű, gyors és finom karácsonyi bejgli recept - mákos, diós, gesztenyés , szilvás bejgli

Tipp:

Ha nem akartok vesződni a citrom dzsem készítésével, akkor jó hír, hogy karácsonyra elkészítettük a Rózsavilágos – FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDÉS verziót:

Fehér Rózsa – Citrom – M63 Bulldog Sör

Szerintünk nagyon jól sikerült kompozíció! Halakhoz, roston szárnyasokhoz, sajtokhoz ajánljuk. Sütik közül a browniehez és mákos-diós tortához már kipróbáltuk.

Hamarosan fent  lesz a webshopban – www.rozsavilag.hu – , de addig is  kérhetitek e-mailben ( info@rozsvilag.hu )

 

Boldog karácsonyt kívánunk!

A citrom dzsemhez hasonló, kipróbált desszerteket találsz RECEPT rovatunkban.

 

Neked ajánljuk