Főszerepben a pisztácia – 3. Kürtőskalács Vigalom a Fővárosi Állatkertben

Programajánló

2023. május 12-14. között rendezik meg a 3. Kürtőskalács Vigalmat a Fővárosi Állatkertben, melynek egyik apropója, hogy idén ünnepli 20 éves születésnapját a Vitéz Kürtős. Újra megnyílnak a kürtőskalács rajongói előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapui, hogy kicsik és nagyok ünnepelhessék együtt ezt a mennyei hungarikumot.

„2019-ben a Kürtőskalács Fesztivál kistestvéreként indítottuk útjára a Kürtőskalács Vigalom névre keresztelt ízletes eseményünket, hogy a tavaszi szezonban se maradjunk finomságok nélkül. Az idei év több szempontból is különleges, ugyanis 20 éves a Vitéz Kürtős, 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál és 5 éves az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda. Tehát 2023-ban igazi ünnepi kavalkádot, rendhagyó eseménysorozatot tervezünk, aminek első állomása a májusi, háromnapos Kürtőskalács Vigalom, főszerepben a pisztáciával és természetesen az Édes Mackó termékeivel” – mondja mosolyogva András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.

Hirdetés
Kürtőskalács Vigalom 2023 - Fővárosi Állatkert - Vitéz Kürtős

A Körtőskalács Vigalom 2023-as programja

„Ahogy azt már az évek során megszokhattuk, most is a gyermekes családok lesznek a fókuszban: bábszínházzal, mesemondókkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, zenével várjuk őket, de természetesen a nagyobbakra is gondolunk, színes zenei programokkal készülünk. Az esemény sztárja persze idén is a kürtőskalács lesz, a nagy kedvencek most is rabul ejtenek majd mindenkit: a kürtőskalács ízbombák, a kürtőskalácsból készült desszertek, a glutén-, tej-, és tojásmentes kürtőskalács, valamint különlegességként a pisztáciát is ötvözzük a kürtőskaláccsal” – árulja el sejtelmesen a titkot Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

Kürtőskalács Vigalom 2023 - Fővárosi Állatkert - Vitéz Kürtős

A Kürtőskalács Vigalom az állatkerti környezetben egy igazi családi program, amelyen a család apraja-nagyja számos érdekes állatos és ismeretterjesztő programot találhat kürtőskalácsozás közben és természetesen a Csináld magad! kürtőskalács standon bárki el is készítheti a saját kürtőskalácsát.

A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható.

Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Holnemvolt vári kapuján ajánljuk!

Neked ajánljuk