Hosszú hétvége a Zempléni Fesztiválon: CINEFONIC, himnusz-bulvár, „ütős” túra

Programajánló

CINEFONIC címmel augusztus 17-én filmzene koncertet ad a Budafoki Dohnányi Zenekar a Tokaj Fesztiválkatlanban a Zempléni Fesztivál keretében.

A Budafoki Dohnányi Zenekar messzeföldön híres filmzene koncertjeiről, amelyek során a zenékhez összeállított filmrészletek kivetítése is sokat hozzátesz a néha andalító, néha hátborzongató, de mindenképpen felemelő élményhez. A csütörtök esti filmzene koncert előtt, majd az azt követő napokon a Zempléni Fesztivál szombat esti zárókoncertjéig további, rendkívül izgalmas és egyedi programok várják egy hosszú hétvégére a Fesztivál közönségét.

Zempléni Fesztivál 2023 - Tokaj Fesztiválkatlan

CINEFONIC – filmzene a javából a Tokaj Fesztiválkatlanban

A filmzene olyan, mint egy hipnotikus hang, mely a nézőt hiedelmek, érzelmek, helyzetek felismerésére, megértésére készteti. Érdemes egy kicsit elmélyedni e zenék titkos világában… A filmzene szó hallattán először talán mindenkinek a Star Wars című filmeposz, illetve John Williams neve ugrik be. A Cinefonic koncert sem lehet meg Star Wars nélkül, de a koncerten felhangzik még sok részlet az örökzöld filmklasszikusok és a legújabb sikerfilmek zenéiből is. Terítéken az Avatar, az Indiana Jones, a Jurassic Park, a Casablanca, a Pókember, a Zorro, a Harry Potter, a Titanic, A Karib-tenger kalózai…. hogy csak néhány ínycsiklandót említsünk az egész estét betöltő palettáról.

Hosszú hétvége a Zempléni Fesztiválon

A Cinefonic napján, az augusztus 17-ei csütörtökön érdemes kora este megérkezni egy zenés-boros-kirándulós kultúrhétvégére Tokajba, és a szombati sárospataki zárókoncert, az azt követő jazz-est után csak vasárnap indulni hazafelé. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány izgalmas program egy augusztus 17-20. közötti hosszú hétvégére!

Himnusz-bulvár: A CINEFONIC koncert előtt közvetlenül, 18.00 órakor, szintén a Tokaj Fesztiválkatlanban, annak Teátrumában várja vendégeit Bősze Ádám és Nyáry Krisztán Nagy Himnusz sztorija – Jó kedvvel, bőséggel. Az irodalomtörténész és a zenetörténész kötetlen hangvételű előadása könnyedén mesél a Himnuszról és a himnuszokkal kapcsolatos érdekességekről.

Zempléni Fesztivál 2023 - Tokaj Fesztiválkatlan

Ínyenc kamarazenei kóstoló: A Budafoki Dohnányi Zenekar muzsikusaiból alakult BDZ KAMARAMŰHELY egyedi hangszerösszeállításának és hangszereléseinek köszönhetően egyszerre teremti meg a kamarazenélés bensőséges és intim hangulatvilágát, illetve a nagyzenekari hangzás színességét és grandiozitását. Debütáló koncertjükön, augusztus 18-án a sárospataki Református Kollégium Imatermében zenetörténeti áttekintést kínálnak ínyenc tálalásban.

Zempléni Fesztivál 2023 - Tokaj Fesztiválkatlan

A táncos barokk és a dübörgő századelő: A Zempléni Fesztivál tiszteletbeli örökös vendége, a megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő, az egykori fesztiválalapító LISZT FERENC KAMARAZENEKAR fesztiválzáró koncertjén a klasszikus zene két, egymástól távoli pólusa, két különböző világ tárul a közönség elé a csodálatos sárospataki Rákóczi-vár udvarán augusztus 19-én 20.00 órakor.

Zempléni Fesztivál 2023 - Tokaj Fesztiválkatlan

A Zempléni Fesztivál a sokszínűség és a kulturális turizmus művészeti fesztiválja, komolyzenével, jazzel, tánccal, színházzal, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, csodálatos tájakkal, no és persze kiváló borokkal várja látogatóit egy hosszú hétvégére.

Szemezgess a www.zemplenifesztival.hu oldalon!

Cinefonic koncenrtajánló programját nézd meg itt!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!