KÜRTŐSBON Fesztivál a Holnemvolt Várban

Programajánló

Október 14-16. között rendezik meg az első KÜRTŐSBON Fesztivált a Holnemvolt Várban, a Fővárosi Állatkert játszóparkjában. A kürtőskalács fesztivál idén ősszel új formában mutatkozik be, a háromnapos eseményen debütál ugyanis egy új desszertkülönlegeség, a KÜRTŐSBON.

KÜRTŐSBON Fesztivál Holnemvoltvár Fővárosi Állatkert 2022 október

Hogyan lesz a kürtőskalácsból KÜRTŐSBON?

A Holnemvolt Vár októberi KÜRTŐSBON Fesztiválján erre is fény derül majd. Az idei legnagyobb szenzáció az új formát(t)öltött kürtőskalács, a KÜRTŐSBON lesz, amely azért egyedi, mert rendhagyó módon a kürtőskalács tésztáját töltjük meg csoki, szilva vagy barack krémmel, majd az elkészült kürtőskalácsot málnás, diós, fahéjas szórással tesszük még ellenállhatatlanabbá. Így születik meg a Málnás CSOKIBON, a Diós BARACKBON, és a Fahéjas SZILVABON fantázianévre hallgató kürtőskalács különlegességünk. A fesztiválon mindenki megálmodhatja a saját KÜRTŐSBON-ját és úgy mixelheti az ízeket, ahogy csak szeretné – meséli az esemény újdonságáról András Tünde, a KÜRTŐSBON Fesztivál ötletgazdája.

KÜRTŐSBON Fesztivál Holnemvoltvár Fővárosi Állatkert 2022 október

A KÜRTŐSBON mellett, – amelyet több helyen is készít majd a Vitéz Kürtős csapata – természetesen a hagyományos ízesítésű kürtőskalácsok, valamint az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda kedvencei is helyet kapnak a fesztiválon, sőt az ételallergiával élőkre is gondolván készülnek majd glutén- tej- és tojásmentes kürtőskalácsok is. A méltán népszerű Csináld magad! standnál pedig mindenki kipróbálhatja a kürtőskalács készítést, majd haza is viheti a művét.

KÜRTŐSBON Fesztivál Holnemvoltvár Fővárosi Állatkert 2022 október

A KÜRTŐSBON Fesztivál szervezői gondoltak a kisgyermekes családokra is, számos nekik szóló program színesíti a rendezvényt: állatos attrakciók Hanga Zoltánnal (vadállatmentés, állatbemutatók, Cápasuli), gólyalábas vendégvárás, ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, kézműves foglalkozások, bábszínház, Kürtipédia Kvízjáték nyereményekkel és mesemondók is a kisebbeknek, míg a nagyobbakat Szűcs Gabi, Király Linda és Vastag Tamás koncertje szórakoztatja majd.

A KÜRTŐSBON Fesztivál a Holnemvolt Várban állatkerti belépővel látogatható.

A program további részletei az alábbi oldalon érhetők el: https://fb.me/e/3D9jbY8ab

Fotó: Zsigmond László

Forrás: Just Creative

A KÜRTŐSBON Fesztiválhoz hasonló programokat keresel? Nézz szét folyamatosan frissülő PROGRAMAJÁNLÓ rovatunkban!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!