Magyar ízek, hungarikumok – válj a gasztronómia mesterévé!

Hírek

A magyar kultúra és tradíciók végtelen lehetőségeket tartogatnak. Bármerre is megyünk, szinte minden vidéki régióban találhatunk valamilyen hungarikumot. Hamvas Béla is megmondta, a táplálék maga a találkozás Istennel – ezt minden magyar jól tudja. Egy jót enni, inni hozzá egy kis bort, egy magyar ember tudja csak igazán. A szakácsok pedig azok a mesteremberek, akik talán a legjobban megértettek valamit az életből.

Szakács állások a vidéki Magyarországon

Éttermek, csárdák, bisztrók – induljunk el bármerre is az országban, nem maradunk minőségi vendéglátás nélkül. Azt is tudjuk, hogy a jó bor általában a hegyekben terem – amihez egy jó halászlé, gulyásleves, hal vagy sertéshús dukál. A Mecsek lábánál, nem messze a Tenkestől, Baranya szívében, Pécsen, bőven akad munkalehetőség az ízek szerelmeseinek – és megalkotóinak. Hiszen Pécs egyetemváros, turisztikai fellegvár, szinte mindig jönnek a vendégek. Éppen ezért van szükség a legjobb szakácsokra is.

Szakács munka Pécsett a Mischler Bisztróban – ehhez hasonló releváns álláslehetőségeket és pozíciókat is találhatunk a PecsAllas.hu oldalán. Adott az esély az elhelyezkedésre, és aligha fogunk unatkozni – cserébe mindig valami újat tanulhatunk és hódolhatunk a magyar ízek iránti szenvedélyünknek, ha pedig jól csináljuk, a vendégek is visszatérnek majd!

gasztro szakács

Mi kell ahhoz, hogy valakiből profi szakács legyen?

Az első és legfontosabb a gasztronómia iránt érzett szerelem és szenvedély. E nélkül nehéz lesz. A másik természetesen az iskola, a képzés. De idetartozik a magyar kultúrák és tradíciók szeretete és ismerete is, hiszen hazánkban számos hungarikum fellelhető, a legjobbak pedig ezeket az ízeket is tálalják az idelátogatóknak – akár külföldieknek is, hogy megirigyeljék az itteni ízeket. De persze lehet valaki az olasz konyha, például a pizza vagy a tészták szakértője is!

A szakma, ami sosem megy ki a divatból

Mesterséges intelligencia ide vagy oda, robotok ide vagy oda, sztárszakmák ide vagy oda (pl. informatikus, jogász, közgazdász stb.), szakácsokra mindig szükség lesz. Talán még akkor is, amikor már az utolsó foglalkozásokat is humanoid robotok végzik el. Azt, amit a jó szakácsok tudnak, hogy mitől is lesz igazán finom az étel, és hogyan kell felrakni a pontot az i-re, azt egy gép valószínűleg sosem fogja tudni. De honnan is tudná, ha megfosztották az élet egyik legnagyobb örömétől, a tápláléktól!

Ha szeretnél értesülni folyamatosan bővülő cikkeinkről és változatos, színes vidéki programajánlóinkról,  iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!  FELIRATKOZOM!

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!