Matyó Húsvét Mezőkövesd 2025.04.20-21. AHOL MÉG A PIROS TOJÁS SEM PIROS! Ismerje meg az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokat az idén 22. alkalommal megrendezésre kerülő...
programok vidéken-Nyár 2022
Tavaszi vitaminpótlás csírákkal
Tavasszal a vitaminpótlásban kiváló segítőkre lelhetünk a csírákban. Nem csak egészségesek, hanem rendkívül finomak is! Sokaknak ismerős lehet az érzés: fáradtság, levertség, álmosság a nap bármely...
Harsányi DŰLŐngélő 2025
Harsányi Dűlőngélő – Bor, Gasztronómia és Felejthetetlen Élmények Tavasz, Tokaj, fantasztikus borok és ínycsiklandó gasztronómiai élmények – ez vár rád a Harsányi Dűlőngélőn! Május 3-án,...
Megtaláltad már az igazit? – beszéljünk a kovászos uborkáról!
Nem csak a szerelemben keressük az igazit, hanem természetünkből fakadóan megannyi más dologban is vágyunk arra, hogy megtaláljuk a legjobbat. Nincsen ez másképp a kovászos uborkával sem, ami olyan,...
Tyúkhúr, a tavaszi saláták legértékesebb alkotóeleme
A tyúkhúrról bizonyosan már mindneki hallott. De vajon azt is tudjuk-e, hogy milyen gazdag vitaminforrás? Halmos Monika, fitoterapeuta, virág- és borsommelier, és nem utolsó sorban író; küldetésének...
A szenvedélyek szelíd íze: recept ibolyával
Ismersz-e ibolyás receptet? Kóstoltál-e már ibolyás ételt? Az ibolya a tavasz legszerényebb és egyik legkedvesebb közismert virága. De vajon azt mennyien tudják, hogyaz ibolya ehető? Halmos Monika,...
Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe
Március 25-én van Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, mely a római katolikus egyház egyik legrégebbi ünnepe. Ezen a napon ünneplik Jézus fogantatását, vagyis születésének hírül adását. Hiedelmek,...
Tavaszváró MINI SVÉT 2025 – A Stílusos Vidéki Éttermiség legszerethetőbb programja
Tavaszi MINI SVÉT 2025. április 5-én! A Rosinante Fogadó és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) egyik legszerethetőbb programja a tavaszváró MINI SVÉT. Színes, ízes, illatos kavalkádra invitáljuk a...
Március 21 – Tiramisu Világnap – Egy kanálnyi boldogság, egy falatnyi történelem
Március 21-én a tiramisu világszerte reflektorfénybe kerül, hiszen ezen a napon ünnepeljük a legendás olasz desszert világnapját. A tiramisu, amelyet krémes mascarpone, kávéba mártott piskóta és...
Medvehagyma pesto
A közelgő medvehagyma szezont nem érdemes kihagyni. Általában piacokon a legkönnyebb beszerezni, vagy a bátrabbak és rutinosak erdőjárás során is szert tehetnek rá, azonban ez esetben figyelni kell,...
Neked ajánljuk
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Egyedi igényekre egyedi stílussal válaszol Takács Tímea faldekor művész
Takács Tímea, a Timi Wall Art alapítójának lendületes, vidám...
Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...
„Egy vállalkozás növekedésének alapja a belső folyamataiban, lendülete az időgazdálkodásban rejlik.” Diána egyedi módszerrel mentorálja a vidéki vállalkozásokat
Marsi-Boldoczki Diána vállalkozásfejlesztő szerint mindegy, hogy...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó...
Tavaszi vitaminpótlás csírákkal
Tavasszal a vitaminpótlásban kiváló segítőkre lelhetünk a csírákban....





