Őszi koszorú és ajtódísz készítés lépésről lépésre – filléres, természetes és gyönyörű

Házunk és kertünk , Csináld magad

Ha Neked is a természetes őszi dekorációk a kedvenceid, akkor jó helyen jársz. Készítsd el velünk ezt az egyszerű őszi koszorút és ajtódíszt a kertben megszáradt virágokból és a kirándulások során gyűjtött termésekből, levelekből! Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan készül ez a meseszép őszi dekoráció, mely ráadásul olcsó is, hiszen alig kell hozzá venni valamit. 

Olcsó és egyszerű őszi koszorú és ajtódísz természetes anyagokból

Hozzávalók a csináld magad őszi koszorúhoz és ajtódíszhez

1. Száraz növények, termések – Gyűjts a kertből olyan növényeket, amelyek már elszáradtak, de látsz benne fantáziát, mert a második életük is szépséges. Ilyen például a hortenzia, rózsa, eukaliptusz, díszfűfélék. Illetve olyan növények, amelyek tartósak a száradás után: csipkebogyó, borostyán, cickafark, búza, árpa, rozs. Terméseket, örökzöldeket őszi kirándulások alkalmával is gyűjthetsz, de akár még séta közben az út mentén is. Egy vérbeli otthon dekoráló éppen ezért soha nem indul útnak a metszőollója nélkül!

2. Vastagabb drót az alaphoz – a hossza attól függ, mekkora átmérőjű koszorút szeretnél készíteni. Beszerezhető vasboltban, hobby boltokban vagy a papa sufnijából.

3. Vékony kötöződrót a növények felrögzítéséhez – beszerezhető hobby boltokban, de a kedvenc virágüzletedben is érdemes próbálkozni.

4. Szerszámok – fogó, csípőfogó, metszőolló

Olcsó őszi koszorú és ajtódísz természetes anyagokból

Elkészítés 

1. lépésA vastagabb drótból kialakítjuk a tetszés szerinti nagyságú körformát. Sok növényt vesz fel egy ilyen koszorú, úgyhogy ezzel számolni kell. Ha elfogy idő előtt a növény, az se baj, a drót alapot körbe lehet tekerni például spárgával és kész is a félkoszorú esztétikusabb kivitelben. Én kétszer-háromszor veszem a drótot ilyenkor az alaphoz, tehát több szál fut párhuzamosan. Ez később azért hasznos, mert a vékony drótot könnyebb rárögzíteni, ha a szálak közé betekerjük, nem csúszkál majd el az alapon.

2. lépés – Az összegyűjtött növények szárát vágjuk le 3-4 cm hosszúra. Ez a hossz elég ahhoz, hogy spirálba kössük és a drót megfogja! Ezt követően csoportosítsuk őket fajták szerint magunk előtt az asztalon!

3. lépés – Az alapra rögzítsük fel a kötöződrótot, hogy ne csúszkáljon! A drótot használhatjuk spulnin is, szerintem egyszerűbb, ha hosszabb darabot vágunk belőle és ha elfogy akkor csomózzuk és újat indítunk stabil rögzítéssel.

4. lépés –  Vegyünk egy bozontosabb növényt kezdésnek, amit fogjunk az alaphoz és a szárát a dróttal kétszer-háromszor tekerjük körbe.

5. lépés – Felváltva válogatva a növényfajtákból, helyezzük mindig az előző után a kiválasztottat és a dróttal tekerjünk egyet a szára körül spirálban haladva, bentről kifelé húzva.

6. lépés – Ha végigértünk a koszorún, jól csomózzuk el a kötöződrótot. Alakítsunk ki egy akasztót neki és készen is vagyunk. Ízlés szerint díszíthetjük még szalaggal is! 

Jó kézműveskedést kívánunk!

Szöveg és képek: Soja Design

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!