Több vidéki étterem is díjazott lett a Dining Guide 2024 Év Étterem Gáláján
A Dining Guide gasztronómiai magazin, közel 500 vendéglátóhely meglátogatása után, idén is kiosztotta az év legjobb éttermeinek járó díjakat.
A rangos eseményen a díjak átadása mellett, a 2024-es 100 legjobb éttermet bemutató Étteremkalauz kiadvány is bemutatásra került. A 2024-es kalauz az ország 180 kiemelt étterme mellett további közel 110 alternatív helyet sorol fel. Újdonság, hogy a kalauz idén külön fejezetben foglalkozik Magyarország Koktél Bárjaival.
Új feltételrendszer bevezetése
Az Év Étterme díj odaítélésének feltételrendszere változott az előző évekhez képest.
„ Az eddigiekhez képest nem a top 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapta a díjat, hanem az a top 10-es listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja.” – nyilatkozta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.
Így történhetett, hogy bár a lista első helyezettje, egy vidéki étterem, a tatai Platán Gourmet lett, az Év étterme 2024-es díjat a SALT Budapest étterem nyerte el kiemelkedő teljesítményéért.
Íme a Dining Guide Étteremkalauz 2024 által kiosztott Top 10+2 étterem listája
- Platán Gourmet (Tata)
- Rumour by Rácz Jenő
- SALT Budapest
- Babel Budapest
- 42 Restaurant & Bar (Esztergom)
- Essência Restaurant Tiago & Éva
- Costes Restaurant
- Borkonyha Étterem
- Spago by Wolfgang Puck
- Sauska 48 Villány
- Costes Downtown
- Pajta (Őriszentpéter)
Fotó: Platán Gourmet, Tata
Az idei év másik újdonsága
2024-től a Dining Guide külön fejezetben foglalkozik a fenntartható gondolkodású éttermekkel. Az Év fenntartható étterme díjjal ismerték el Natura Hill Zebegény ökológiai látásmódját és az egység fenntartható működésre vonatkozó következetes erőfeszítéseit.
Az Év innovatív konyhája díjat pedig az Onyx Műhely vehette át újszerű gasztronómiai látásmódjáért.
Fotó: Natura Hill, Zebegény
A Dining Guide 2024. különdíjasai
- Az Év Alternatív vendéglátóhelye a balatoni Buborék Csopak lett.
- Az Év szerethető étterme díjat a tavaly decemberben nyílt Goli étterem nyerte.
- Az Év Koktélbárja a Múzsa Bár lett.
- Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop nyerte el.
- Az Év Sommelier-je díját Rácz Imre, a Spago Budapest by Wolfgang Puck sommelier-je vehette át.
- Az Év Éttermi Cukrásza díját Szűcs Árpád, a Kollázs Brasserie & Bar cukrásza nyerte el.
- Az Év Innovatív Konyhájának járó különdíjat az Onyx Műhely vehette át.
- Az Év Ifjú Séf Tehetsége Pohner Ádám, az Iszkor Mályinka fiatal séfje lett.
- Az Év Séfje 2024-ben Rosenstein Róbert, a Rosenstein étterem séfje lett.
- A 2024-es év Dining Guide Életműdíját Nyíri Szása, az Arany Kaviár társtulajdonosa és séfje vehette át.
- Az Év Fenntartható Étterme díját a zebegényi Natura Hill Vendégház és Étterem vehette át.
Fotó: Buborék, Csopak
Az Év Szállodája díjat a Matild Palace A Luxury Collection Hotel nyerte el.
A Dining Guide a The Best of the Best, vagyis a legjobbak legjobbjai díjjal ismeri el azoknak az egységeknek a példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el a kategóriájuk legjobb helyezését. A The Best of The Best díjat idén a Stand Étterem vehette át.
Szívből gratulálunk minden díjazottnak és a TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2024-es kiadványba bekerült valamennyi étteremnek!
Egyedi igényekre egyedi stílussal válaszol Takács Tímea faldekor művész
Takács Tímea, a Timi Wall Art alapítójának lendületes, vidám...
Így ültess tulipánhagymákat a kiskertbe
A hagymás növények legtöbbjének is most van itt az ideje földbe...
“Megélni a legteljesebb szabadságot” – interjú Németh Ida festőművésszel, a FlowBalaton alkotójával
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Németh Idával...
DESSZEReTlek: tortaműhely tele szeretettel.
Balatonalmádi egy kicsiny szegletében édesebb a levegő, mint bárhol...
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és...
Így készül a szilvalekvár sütőben.
Dédnagymamáink, nagymamáink jóval népesebb családokban éltek, mint...