Tokaj, Tállya, Trifecta – a megújult Trifecta udvarház és borbirtok
A Zempléni-hegységben a Szerencs-patak völgyében járunk. Ősidők óta lakott vidék ez, régészeti leletek erre a bizonyítékok. E meseszép helyen fekszik Tállya, az apró falu, aminek manapság óriási a vonzereje. Ideális helyet választott tehát, amikor itt megnyitotta vidéki birtokát a Trifecta.
Tállya 2002-ben került fel világörökségünk listájára Tokaj-Hegyalja részeként. A kistelepülés szépségéről, nyugalmáról, történelmi örökségéről híres és otthont ad többek között a népszerű Kerekdomb Fesztiválnak. A Trifecta Birtok megújulásával a tulajdonosok nagy álma vált valóra. Stílusos vidéki szálláshelyként továbbra is a borvidéken minőségi szolgáltatásokat kereső vendégek igényeit óhajtják kielégíteni.
Palack, pincészet, pihenés
A birtokon fontos a vendégek jólléte, szolgáltatásaikkal a feltöltődést, az élményszerzést szeretnék teljessé tenni. A szálláshely egész évben nyitva tart. Gyönyörű kertjében medence, az udvarház wellness részlegén pezsgőfürdő, szauna, igény esetén masszőr várja a vendégeket. Gyalogos és kerékpáros dűlőtúrákon megismerhetjük az itteni szőlőművelési hagyományokat. Az ínycsiklandó reggelik, bőségtálak és a borkóstolókon felszolgált ételek helyi, kézműves termelőktől származnak. A Trifecta dűlőszelektált, csúcsminőségű boraihoz a helyi vulkanikus és üledékes kőzetrétegű talaj adja a kiindulási alapot. Jellemzően furmint szőlőik a borvidék leghíresebb területein, Mádon és Tokajban teremnek. A vendégek egyéni és tematikus borkóstolókra, egyedi ételsorokat kínáló borvacsorákra is bejelentkezhetnek.
Vendégszeretet, vidék, visszatérés
De mondhatnánk azt is: „győzelem, győzelem, győzelem”. A Trifecta szó ugyanis – lóversenyeken használt kifejezésből származik- nyerő hármast, háromszoros győzelmet jelent. A letisztult tállyai birtok a barátságos vendéglátás, a borturizmus, és a gasztrokalandok remek találkozási pontja lett. Kijelenthetjük, hogy háromszoros a győzelem. (X)
Neked ajánljuk
Tekintetek a nagyvilágból – interjú Kónya Péter fotóssal
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Kónya Péterrel...
Egy téli kedvenc, a gesztenyepüré rövid története
Karácsonyi vásárokban andalogva anyukám mindig gyermekkora sült...
Látogatóban Herczeg Ágota festőművész otthonában
Hajnal van. A felkelő nap első fényei milliárd vakító fénypontként...
12 lakberendezési üzlet, ahol a vidéki stílus garantált
Bár a vidéki stílus egy konkrét kategória, de többféle változata,...
Két lélekmelengető receptötlet a szürke téli hónapokra
A karácsonyi dínomdánomnak már vége, beköszöntött a kicsit komor...
Egészben sült oldalas rozmaringos burgonyapürével
Bár az oldalas nem tartozik a diétás fogások közé, ki ne emlékezne a...