Csináld magad kerti ötletek – fókuszban az újrahasznosítás

Házunk és kertünk , Otthonok

Új sorozatunkban Ipacs Éva lakberendező mutat be olyan vidéken élő embereket, akik otthonukat saját maguk építik vagy újítják fel. Nem titkolt célunk, hogy inspirációt nyújtsunk az alkotáshoz, környezetünk szebbé tételéhez. Első házigazdánk a kertjéből varázsolt valóságos családi birtokot.

Újrahasznosított kerti ötletek csináld magad

Fókuszban az újrahasznosítás

Zsoltban kislánya megszületését követően fogalmazódott meg az elhatározás, hogy házuk mögött egy kis parkot hoz létre családjának, ahol gyermeke önfeledten, zavartalanul játszhat.

„Két éve itt még nem volt semmi, csak hatalmas fű” – meséli Zsolt, miközben körbevezet csodás kis birodalmukban.

A ház a falu egyik csendes utcájában, annak is a legvégén, az Eger-patak partján áll. A kert hatalmas, a veteményes mellett bőven elfért itt minden, amit a családfő megálmodott.

 

Mester Zsolt Csináld magad kerti ötletek – fókuszban az újrahasznosítás

„Először a játszóteret készítettem el kislányomnak, Csengének, aztán bővítettem ki a kerti kiülővel és a nyársaló hellyel. Inspirációt az internetről merítettem. Rengeteg fotót megnéztem, különféle lakberendezéssel, kerttel kapcsolatos weboldalon, a látottakat összegyúrtam a fejemben, majd hozzáláttam a munkálatokhoz.
Mindent magam készítettem el, a csúszdától kezdve a mászókán át a téglafalig. Sokszor a kislányom is segített, alaposan kivette részét a munkából.

Játszótér Csináld magad kerti ötletek – fókuszban az újrahasznosítás

A faanyagot és a kavicsot kellett csupán megvásárolnom, a többi kelléket ismerősöktől kaptam. A bontott téglát egy jó barátom adta, már nem volt rá szüksége, nála csak a helyet foglalta az udvaron. A dísztárgyak közül is sokat ajándékba kaptam.

Hónapról-hónapra lassan, de biztosan haladtam előre a munkálatokban, tisztítottam meg a terepet a gaztól, építettem ki a nyársaló helyiséget, a kis téglafallal elválasztott kiülőt. Utóbbi lett az én személyes kedvencem. Tetejét venyigével borítottam, a fa oszlopokat magam vágtam ki és csiszoltam le. Legutóbb vadszölőt telepítettem ide, azzal futtatom be a téglafalat.

Bebútoroztam, igazi kinti szobát alakítottam itt ki, ahol kora tavasztól késő őszig mindannyian szívesen időzünk.

Bontott tégla Csináld magad kerti ötletek – fókuszban az újrahasznosítás
Itt szinte minden másodkézből származik, illetve nagyszüleink régi használati eszközei élnek tovább velünk, melyek többségének új funkciót adtam: a tálakba, dézsákba például virágokat ültettem.

Nagyon szeretünk itt időzni, szinte minden szabad percünket kint töltjük. Azért is örülök, mert Csenge állandóan kint van, sokat mozog, játszik szabadon, úgy kell minden este kérlelni, hogy végre jöjjön be velünk a házba.

A munkálatok korántsem fejeződtek be, hiszen ahogy egy ház, úgy a kert sincs készen sosem.” – búcsúzik Zsolt mosolyogva.

kerti grillező Csináld magad kerti ötletek – fókuszban az újrahasznosítás

Még több inspirációért nézz szét VIDÉKI HÁZ és KERT rovatunkban!

Szerző, fotók és styling: Ipacs Éva, lakberendező

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!