XXI. Garda Fesztivál Tihany 2023 – Gardália

Programajánló

 2023. november 17-19. között rendezik meg a huszonegyedik Garda Fesztivált Tihanyban, a Gardáliát.

Tihany egyik nevezetessége a garda, vagy más néven látott hal, olyan jelentőséggel bír, hogy még a település címerére is rákerült. Régi hagyománya van ősszel a szüret mellett  a Balaton-felvidéken  a gardahalászatnak. A garda azért gyűlik itt össze nagy számban ilyenkor, hogy a víz mélyén teleljenek.

Programok a Garda Fesztiválon Tihanyban 2023-ban

Idén már 21. alkalommal rendezik meg a Garda Fesztivált, vagyis a Gardáliát, melynek kitalálója Punk Ferenc csárdagazda volt. A rendezvény szervezőinek a célja elsősorban a település halászmúltja előtti tisztelgés volt. Emellett fontos szerepet szántak a hagyományőrzésnek és a gasztronómiának is.

A program kedvelt része a látványhalászat, melynek alkalmával kísérőhajókról nézhetik a halászatot az érdeklődők. Ez alatt a három nap alatt még Benke László halászlé és halétel-főző emlékverseny is lesz, ahol csapatokban mérkőzhetnek meg egymással a versenyzők.

Kulturális programokban sem lesz hiány. Nagyon sok művész, amatőr művészeti együttes, gyermekműsor, kézműves foglalkozás, zenés-táncos műsor színesíti majd ezt a remek hangulatú eseményt. 

A tihanyi Garda Fesztiválhoz hasonlóan izgalmas vidéki programokat találsz PROGRAMAJÁNLÓ rovatunkban.

Szállásajánló

Gejzír Vendégház Tihany

Gejzír Vendégház – Tihany

Cím: Tihany, Cserhegy

Leírás:  Szüleinktől kaptunk egy pici birtokot egy nádtetős présházzal, ahol gyermekként szüreteltünk és venyigéből rakott tűzön gardát sütöttünk… „Kézbe vettük”, alakítottuk és ez született belőle. Élvezzétek azt a nyugalmat, csendet, kakukkfűillatot, amely a mai napig bennünket is elvarázsol… Az igazi szőlőhegyi hangulatú, balatoni panorámás vendégházunk 2-4 fő számára nyújt pihenési lehetőséget. 

Foglalás, érdeklődés: Küsz Marianna https://www.facebook.com/gejzirvendeghaztihany

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!