Bögrés répatorta recept

Konyhánk és kamránk , Receptek

Ha volt már olyan érzésetek, hogy gyorsan kellett egy finom és egyszerű recept, akkor ezt a bögrés répatorta receptet garantáltan szeretni fogjátok.
Az íze mennyei, az elkészítése nagyon egyszerű. Díszíteni pedig igazán sokoldalúan lehet. Alapreceptek közé való egyértelműen.

 

Hozzávalók a répatortához

  • 4 egész tojás
  • 1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1 bögre olaj vagy olvasztott vaj
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 bögre dió/mogyoró/mandula darálva (ízlés szerint)
  • 2-2,5 bögre lereszelt répa
  • 2 cs. sütőpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • mazsola igény szerint

A répatorta elkészítése

Külön tálban elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összeöntjük és kivajazott, kilisztezett tepsibe borítjuk.

175 fokon lassan kb. 50 percig sütjük. Ha gyorsan sütjük, a közepe nyers marad.

Tipp:

A megsült tortalapot félbevágva lekvárral megkenhetjük a közepét, ezzel még zamatosabb ízt elérve.
Aki szereti a muffint, az a répatorta tésztát muffin formába öntse, az eredmény így is csodás lesz.

 

Répa rajongóknak kötelező kipróbálni a NARANCSOS SÁRGARÉPA KRÉMLEVEST is!

A bögrés répatortához hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.

 

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!