Zöldborsókrémleves recept bazsalikommal és oreganoval
Hozzávalók a zöldborsókrémleveshez 4-6 főre
- 1,2 kg zöldborsó
- 800 ml zöldségalaplé
- 120 g vaj
- 150 g sárgarépa
- 250 g vöröshagyma
- 5 ml fehérbor
- 50 g bazsalikom
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- só
- bors
- egy ág oregano
A zöldborsókrémleves elkészítése
Mossuk meg a bazsalikomot és tépkedjük szét a leveleket.
Tisztítsuk meg a hagyma felét, a sárgarépát és vágjuk őket kockára.
Egy serpenyőben vajon pirítsuk meg a hagymát és a répát, majd adjuk hozzá a bazsalikomot és pároljuk 5 percig.
Adjuk hozzá a borsót és pár perc további párolás után az alaplevet is. Forraljuk fel és hagyjuk lassú tűzön főni 30 percig.
Ha megfőtt, turmixoljuk le, sózzuk, borsozzuk és tegyük vissza a tűzre további 10 percre.
A hagyma másik felét vágjuk fel és pirítsuk meg olajon, majd pároljuk fehérborral. Tálaljuk a levest a párolt hagymával. A tetjét pedig díszítsük egy kis oreganoval.
Tipp!
Köszönjük a receptet dr. Szterényi Annának, a Montem Vendégház tulajdonosának.
A zöldborsókrémleveshez hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.
Neked ajánljuk
Csináld magad! – Galériafal kialakítása
Egy szép galériafal igazi fókuszpontja lehet az otthonunknak....
Harangláb, a vidéki kertek tavaszi udvarhölgye és kísérői
Május az a hónap, mely tavasz nevű varázspálcájával szinte minden...
Szabi, a legszabadabb magyar pék – új helyre költözik a Bazsalikom Pékség
Szabadfi Szabolcsot mindannyian ismerjük. Ő ’Szabi, a pék’, aki...
Fenntartható slow design a textiltervezésben – riport Tóth Fanni textilművésszel
Tóth Fanni textilművész hivatásának alapértéke a fenntarthatóság....
Pongyola pitypang, a tavaszi méregtelenítő kúrák főszereplője
Tavasszal testnek, lélelknek egyaránt jól esik egy kis...
Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben
Bár nem ősi magyar szokás, de a húsvéti kuglóf nálunk is állandó...