Möllmann-Ház – Több generációs, életműdíjas családi vállalkozás Magyarország legkisebb történelmi borvidékén

„Minőség, egyediség, otthonos hangulat, valódi vendéglátás” – A Möllmann Ház története
A Möllmann Ház 8 szobával indult, 1992 tavaszán, amikor Möllmanné Erzsébet és Möllmann Günter megálmodták a Fogadót Mór szívében. A mára már 32 szobás Öreg Prés Butikhotel 30 éve várja az ide látogatókat a „Vidék, Tradíció, Vendégszeretet” jegyében. Nem csak kézzel festett és faragott bútorok, de modern szobák és borospincék is találhatók a házban. A szálloda hétköznap az üzleti turizmus vendégeit szolgálja ki, míg hétvégente a bel- és külföldi pihenős vendégeket fogadja.
A hagyományőrzés itt a mindennapokban is megmutatkozik: 300 éves Márton-Tájházunkban Erzsébet saját sváb gyűjteménye található, melyet bárki megtekinthet.
A vállalkozás bővülése – Hétkúti Lovaspark és Wellness Hotel
A vállalkozás később a Hétkúti Lovaspark megépülésével bővült 2001-ben, majd három évre rá a Hétkúti Wellness Hotel is megnyitotta kapuit a „vidéki elegancia” jegyében, a Vértes lábánál. Itt 40 szobával várják az ide látogatókat. Emellett egy 200 m²-es wellness részleggel, három konferenciateremmel, továbbá tavasztól-őszig egy 150 fős gálasátor is rendelkezésre áll.
Családi, céges rendezvények, esküvők tökéletes helyszíne. A szállodához tartozó Lovas Vendéglő házias specialitásokkal és nemzetközi fogásokkal várja a vendégeket, és az étteremből a fedeles lovardában zajló lovaglásokra is letekinthetünk.
Rendezvények és közösségi szerepvállalás a Móri Borvidéken
A cég az elmúlt 30 évben számos helyi és környékbeli rendezvénynek adott helyszínt, vagy volt mozgatórugója.
A Móri Borkirálynő Választás, a Szent György napi Vigasságok, az Adventi vásárok alapító tagjaként aktívan tett a Móri Borvidék turizmusáért, Lovasparkukban pedig nemzetközi és világversenyek is megrendezésre kerültek (díjlovas, díjugratás, fogathajtás, rodeo show-k).
Fenntartható gazdálkodás – Saját tenyésztésű Galloway-marhahús
A családi vállalkozás saját tenyésztésű Galloway-marhahúst is forgalmaz, amely a „farm to table” gazdaság tökéletes példája. Az állatok ridegtartásban nevelkednek, kizárólag legelnek és saját termesztésű szálas takarmányt kapnak. A marhahúst a Möllmann család használja az étteremben helyi specialitású ételek elkészítéséhez illetve érétkesíti is a kiváló minőségű alapanyagot.
A farmot a tulajdonossal bárki megtekintheti; évi 150 látogatót érdekel a fenntartható állatfarm megtekintése. Iskolák, óvodák is örömmel látogatják a gazdaságot.
Díjak és elismerések – 32 év sikertörténete
Az elmúlt 32 évben számos díjjal gazdagodott a vállalkozás. Csak hogy néhányat említsünk: Möllmann Erzsébet, az alapító, Életműdíjat vehetett át, lánya, Eszter az Év fiatal vállalkozója díjjal büszkélkedhet, mindkét szálloda volt már az Év szállodája, és az egyik étterem évekig Michelin-Guide ajánlást kapott.
A Möllmann-Ház szeretettel várja mindazokat, akik pihenésre, feltöltődésre, kikapcsolódásra vagy különleges élményekre vágynak Magyarország legkisebb történelmi borvidékén. Legyen szó nyugodt hétvégi lazításról, családi programokról, romantikus elvonulásról, aktív lovas élményekről vagy üzleti eseményekről – náluk minden adott ahhoz, hogy vendégeik valódi törődést, minőséget és otthonos vendégszeretetet éljenek át.
Szerző, Fotó: Möllmann Eszter
Neked ajánljuk
Mindenütt jó, de … – vendégségben Kiss Gabi lakberendező vidéki otthonában
„Mindenütt jó, de a legjobb otthon”- tartja a mondás, mely különösen...
Vidéki báj a fővárosban – Bemutatjuk az Év Háza 2025 közönségdíjas otthonát
A Mérmű Építész Stúdió 1980-ban alakult műemlék-helyreállítási...
Seacon Europe – innovációval a fenntartható jövőért
Digitális megoldások a versenyképesebb vállalkozásokért A Seacon...
Őszi varázslat a Rosinante Fogadóban – A Szentendrei-sziget rejtett gyöngyszeme
Ha egy különleges, őszi kikapcsolódásra vágyunk, ahol a természet, a...
Sárgabarackos pite recept: omlós és lédús nyári finomság
A napszínű, lédús sárgabarackok idénye javában tart. Biztosak...
Levendulás nyári receptek: szörp, fagylalt, keksz és fűszerkeverék
Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a...
