Átadták a Legjobb Fenntartható Étterem és Szálláshely díjakat: a Dunakanyar és a Tisza-tó a két fődíjas

Életünk , Hírek , Utazás

Tegnap este, a Karácsony hava előtti napon adták át a 2022-es Klasszis TopDesign díjakat, melynek idén fókuszában a fenntarthatóság állt. A megmérettetésre beérkezett 77 pályázat közül választották meg az Év Legjobb Fenntartható Étterme és az Év Legjobb Fenntartható Szálláshelye cím nyerteseit, a különdíjakkal együtt azonban összesen 24 vállalkozást díjaztak. 

Michelin zöld csillag 2022 - Graefl kastéléy és Major, Kétútköz, Poroszló

A felújított Graefl Kastély, Kétútköz – fotó: Seregélyes Gábor

Az Év Legjobb Fenntartható Szálláshelye: Graefl Major

A Tisza-tónál található kétútközi Graefl Majornál fenntarthatóbb helyet keresve sem találnánk. Hazánk egyetlen vidéki szecessziós kastélya és a hozzá tartozó majorság új tulajdonosainak köszönhetően ma újra régi pompájában tündököl. Szállóvendégeket az egykori majorsági épületekben és rövidesen már a kastély frissen restaurált szobáiban is fogadnak. Éttermükben kizárólag a majorságban megtermelt bio alapanyagokból készülnek az ételek, mely szintén egyedülálló hazánkban. Munkájukat számos díjjal ismerték már el, közülük a legnagyobb elismerés a Michelin Zöld csillag, melynek noveber eleje óta büszke tulajdonosai. A Graefl Major történetét bemutató cikkünk ide kattitnva érhető el: A magyar Downton Abbey – Graefl Kastély és Major Kétútköz

Michelin étterem kalauz 2022 - Natura Hill Zebegény

Natura Hill, Zebegény

Az Év Legjobb Fenntartható Étterme: Natura Hill Zebegény

A Natura Hill Zebegény nemcsak a Dunakanyar egyik legszebb étterme lélegzetelállító panorámájával, hanem szezonális alapanyagokra épülő konyhája, környezettudatos működése is figyelemreméltó. Nem csoda, hogy a zsűri elismerését is kivívta az idén már Michelin kitüntetésben is részesült étterem, mely szintén szerepel továbbá a Dining Guide TOP 100 listáján is. Az étterem mellett vendégházat is üzemeltetnek, így az asztal mellé bátran foglalj szállást is!

Nézd meg azt is, mely vidéki éttermek rendelkeznek Michelin csillaggal és ajánlással, vagy kerültek fel a Dining Guide TOP 100 étterem listájára 2022-ben!

Csatlakozz INSTAGRAM és FACEBOOK oldalunkhoz is!

Még több hazai és külföldi vidéki kalandért kattints UTAZÁS rovatunkra!

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!