Taroltak a legjobb vidéki éttermek – 45 a Dining Guide TOP100 listáján

Életünk , Hírek , Utazás

Lehullt a lepel, mely éttermek kerültek fel az idei Dining Guide TOP100 listájára. Hatalmas örömünkre, közel a fele, azaz 45 legjobb vidéki étterem vívta ki magának az elismerést. Nézzük, kik ők!

Legjobb vidéki éttermek Dining Guide TOP100 lista

Platán Gourmet Étterem –  Tata

A legjobb vidéki éttermek az abszolút TOP10-ben

Az idén a legjobbak között is legjobb Szulló Szabina és Széll Tamás Stand éttermét és az abszolút első Rumour by Rácz Jenőt követve,  máris a második helyen egy vidéki éttermet találunk, mely nem más, mint a tatai Platán Gourmet Étterem, aminek névadója a festői Öreg-tó partján egy hatalmas platánfa, melynek árnyékában ebédelni a legforróbb nyári napon is üdítő élmény. Esztergom sétálóutcájában várja vendégeit a 42 Restaurant & Bar, melyet a tavalyi teljes megújulás egészen a lista 10. helyére repített.

Legjobb vidéki éttermek Dining Guide TOP100 lista

Rókusfalvy Fogadó  – Etyek

Sokszínű régiók – régiós sokszínűség

Ha a TOP100-ban szereplő 45 vidéki éttermet elhelyeznénk Magyarország térképén, azt látnánk, hogy szinte nincsen olyan régió az országban, ahol ne lenne legalább egy olyan hely, mely szerepel ezen az előkelő listán. Több név talán kiváló boraikról csenghet ismerősen, mint például a somlóvásárhelyi Kreinbacher, az etyeki Rókusfalvy Fogadó vagy a villányi Sauska 48. A megyeszékhelyek közül Egerben a Macok Bisztrót, Győrben a Révészt, Miskolcon a Végállomást, Pécsett a Morzsát, Szegeden pedig az Alkimistát ejtsük mindenképpen útba. Ne feledkezzünk meg az egészen pici falvakról sem, ahol szintén elképesztő gasztrokalandok várnak ránk – a Graefl Major Kétútközben, a Tisza-tó szomszédságában, a Neked Főztem Zánkán vagy említhetnénk a Baranya megyei Hosszú Tányért egyenesen Hosszúhetényből és az érsekcsanádi Rév Csárdát is.

Legjobb vidéki éttermek Dining Guide TOP100 lista

Graefl Major – Kétútköz

Kedvenceink a vidéki, a szerethető, a családi és a fenntarthatósági kategóriák

Szívünkhöz – talán nem elítélhető módon – a vidéki, a szerethető, a családi és a fenntarthatósági kategóriák állnak legközelebb. Ezek közül is azok, melyek nem csak vidéken vannak, de stílusosan vidékiek kívül és belül is. Olyan nevek kaptak helyet a legjobbak között, mint például az encsi Anyukám Mondta,  a Balaton déli oldalán a Kistücsök, az északin pedig a balatonfüredi MÓR24, a balatonkenesei Pörc Bisztró és a szigligeti Villa Kabala vagy a Dunkanyarból a Natura Hill Zebegény. Mint minden mezőnyben, itt is vannak „új arcok”, mint például a kisharsányi Góré, vagy a turai kastélybé.an tavaly év végén megnyílt Clarisse. Utóbbi étterem minden alapanyagot igyekszik helyi termelőktől beszerezni vagy a kastély kertjében megtermelni. Ha már itt tartunk, az idei Fenntarthatósági díj büszke tulajdonosa az Őrség „fővárosából”, az őriszentpéteri Pajta lett. 

Legjobb vidéki éttermek Dining Guide TOP100 lista

Neked Főztem – Zánka

Érdekesség…

A legjobb vidéki éttermek között kettő olyan van, melyek ugyanabban a pici faluban találhatók. Ez a pici település pedig nem más, mint a balaton-felvidéki Köveskál. Akár kétkeréken is ellátogathattok a Kővirág és a Mi A Kő éttermekbe, ugyanis a környék hemzseg a jobbnál jobb biciklitúráktól. 

Legjobb vidéki éttermek Dining Guide TOP100 lista

Mi A Kő Étterem – Köveskál

A Dining Guide TOP100 lista értékelési módszertanáról…

A Dining Guide 2005 óta osztja ki az Év Étterme és a TOP 10 étterem díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a hazai éttermek fejlődésével, a gasztro vendéglátás minőségi átalakulásával az Étteremkalauz összeállításának módszertana is folyamatosan fejlődött. Az eredmények megbízhatóságának zálogaként tekintenek a szervezők a függetlenségre és a szakmaiságra. Fontos kiemelni, hogy az anonim módon zajló tesztelések során a tesztelők étkezését minden esetben a Dining Guide fizeti, illetve az éttermeket díjmentesen listázzák.

Az idei kiadványban 178 étterem mellett 20 cukrászda is helyet kapott. Több új kategóriával is bővült a díjak sora, mint például az Év Ígéretes Étterme, az Év Ifjú Séf Tehetsége. Előbbit a Szaletly, utóbbit a budaörsi Rutin kapta.

Tegyétek bakancslistára a legjobb vidéki éttermeket! Szerezzétek be a Dining Guide TOP 100 kiadványt!

Képek: az éttermek közösségi oldalairól

Nézd meg azt is, mely vidéki éttermek kaptak elsőként Michelin-csillagot és kik kerültek a világ legrangosabb gasztronómiai kalauzába, a Michelin Guide-ba 2022-ben!

Csatlakozz INSTAGRAM és FACEBOOK oldalunkhoz is!

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Jeles napok

A „Váratlan utazás” csodálatos világa Bali Enikő otthonában

Bali Enikő otthona egy igazi csodavilág. Fajansz gyűjteménye egy régmúlt világba repít minket vissza, ahol jó elidőzni.

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!

Neked ajánljuk
Receptek Neked