Bögrés répatorta recept

Hozzávalók a répatortához
- 4 egész tojás
- 1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre olaj vagy olvasztott vaj
- 1 bögre barna cukor
- 1 bögre dió/mogyoró/mandula darálva (ízlés szerint)
- 2-2,5 bögre lereszelt répa
- 2 cs. sütőpor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- só
- mazsola igény szerint
A répatorta elkészítése
Külön tálban elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összeöntjük és kivajazott, kilisztezett tepsibe borítjuk.
175 fokon lassan kb. 50 percig sütjük. Ha gyorsan sütjük, a közepe nyers marad.
Tipp:
Répa rajongóknak kötelező kipróbálni a NARANCSOS SÁRGARÉPA KRÉMLEVEST is!
A bögrés répatortához hasonló, kipróbált recepteket találsz RECEPT rovatunkban.

„Mindent a természet hívására építettem” – interjú a Dekor és Mentha és a KertÁlmodó megálmodójával
Zenészként indult, ma már terekben, kertekben és közösségi...

Méretre készült tükrök – hatásos és praktikus belsőépítészeti elemek
Nehéz lenne a mindennapjainkat tükrök nélkül elképzelni. Használjuk...

A levendulatermesztés története
A levendulatermesztés majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

A nyár gyümölcsös slágere a Clafoutis – a megunhatatlan tejes pite receptje
Ha nyár, akkor gyümölcsös piték minden mennyiségben! A hagyományos...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...