Bundában sült akácvirág recept
Ettél már bundában sült akácvirágot? Szívesen kipróbálnád? Itt a remek alkalom! Odakint virágzik az akác, és ennek apropóján Halmos Monika fitoterapeuta, növény- és borsommelier, író osztja meg velünk receptjét.
Ehető virágrecept a bundában sült akácvirág
Hozzávalók:
- 16 fürt akácvirág
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 20 dkg liszt
- csipetnyi sütőpor
- 2,5 dl tej
- sütéshez: olaj
- tálaláshoz: porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet meg a tejet, egy csipetnyi sütőport. Az akácvirágfürtöket a sűrű masszába mártjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk. Készülhet növényi tejjel vagy könnyű, száraz fehérborral is! Jó étvágyat hozzá!
Recept, fotók: Halmos Monika
A bundába sült akácvirághoz hasonló, izgalmas recepteket RECEPTEK rovatunkba találhatsz!
Kigyűjtöttünk párat, válogassatok, kóstolgassatok kedvetekre!
Ha nem szeretnél lemaradni a magazin folyamatosan frissülő tartalmairól, iratkozz fel ingyenes, hírlevelünkre! FELIRATKOZOM!
“Megélni a legteljesebb szabadságot” – interjú Németh Ida festőművésszel, a FlowBalaton alkotójával
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Németh Idával...
DESSZEReTlek: tortaműhely tele szeretettel.
Balatonalmádi egy kicsiny szegletében édesebb a levegő, mint bárhol...
Így ültess tulipánhagymákat a kiskertbe
A hagymás növények legtöbbjének is most van itt az ideje földbe...
A „Váratlan utazás” csodálatos világa Bali Enikő otthonában
Bali Enikő Instagram posztjai lenyűgöző és varázslatos otthonáról...
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és...
Így készül a szilvalekvár sütőben.
Dédnagymamáink, nagymamáink jóval népesebb családokban éltek, mint...