Bundában sült akácvirág recept

Receptek

Ettél már bundában sült akácvirágot? Szívesen kipróbálnád? Itt a remek alkalom! Odakint virágzik az akác, és ennek apropóján Halmos Monika fitoterapeuta, növény- és borsommelier, író osztja meg velünk receptjét.

Ehető virág- akácvirág

Ehető virágrecept a bundában sült akácvirág

Hozzávalók:

  • 16 fürt akácvirág
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 20 dkg liszt
  • csipetnyi sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • sütéshez: olaj 
  • tálaláshoz: porcukor

Elkészítése: 

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet meg a tejet, egy csipetnyi sütőport. Az akácvirágfürtöket a sűrű masszába mártjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Az olajból kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk. Készülhet növényi tejjel vagy könnyű, száraz fehérborral is! Jó étvágyat hozzá!

Ehető virágok, bundában sült akácvirág recept

Recept, fotók: Halmos Monika

A bundába sült akácvirághoz hasonló, izgalmas recepteket  RECEPTEK rovatunkba találhatsz!

Kigyűjtöttünk párat, válogassatok, kóstolgassatok kedvetekre!

A szenvedélyek szelíd íze: recept ibolyával

Pongyola pitypang, a tavaszi méregtelenítő kúrák főszereplője

A koratavaszi erdőalja-illatának tulajdonosa: a zamatos turbolya

Ha nem szeretnél lemaradni a magazin folyamatosan frissülő tartalmairól, iratkozz fel ingyenes, hírlevelünkre! FELIRATKOZOM! 

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!