25 éves a Csabai Kolbászfesztivál

Programajánló

2022-ben október 20-23. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált Békéscsabán

Idén is számos izgalmas programmal készül a 25. alkalommal megrendezett Csabai Kolbászfesztivál. Az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja nem véletlenül vonzza a turistákat minden évben, ezúttal azonban még több élményre számíthatnak az idelátogatók.  

Csabai Kolbászfesztivál 2022

A Csabai Kolbászfesztivál 2022-es programja

A Csabai Kolbászfesztivál egyik célja a hagyományőrzés, így részt lehet venni például disznóvágáson, töltött káposzta főző versenyen, néptáncbemutatón vagy népzenei előadásokon is. Emellett kiállítások keretein belül megismerkedhetnek az érdeklődők a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari értékekkel. Kóstolókra is be lehet térni a pálinka, a bor és a házi rétes kedvelőinek. 

Hirdetés

Ezeken túlmenően a magyar művészeti élet számos kiemelkedő képviselője lesz vendége a fesztiválnak, akik a zenei és tánckultúrát hivatottak népszerűsíteni. A gyerekek sem fognak azonban unatkozni, izgalmas gyermekprogrammal készülnek idén is a szervezők.  

Koncertekből sem lesz hiány, a négynapos fesztiválon fellép többek között Rúzsa Magdi, a Bagossy Brothers Company, Halott Pénz, Lotfi Begi, Balkán Fanatik és még sokan mások.

Csabai Kolbászfesztivál 2022

A Csabai Kolbászfesztivál története

1997-ben került megrendezésre először a Csabai Kolbászfesztivál, melynek célja a város hagyományainak ünneplése és a csabai kolbász széles körben ismertté tétele volt. Az ötletgazdák egy mindenki számára attraktív rendezvényt szerettek volna létrehozni, amelybe minden korosztályt be lehet vonni a színes programok által. Az első fesztiválon 55 csapat vett részt a kolbászgyúró versenyen, mely megohzta a népszerűséget és a sikert a mára népünnepéllyé és az alföldi város egyik jelképévé vált eseménynek.

Fotók és bővebb információ: www.csabaikolbaszfesztival.hu

A Csabai Kolbászfesztiválhoz hasonló vidéki programokért nézz szét folyamatosan frissülő PROGRAMAJÁNLÓNKBAN!

STÍLUSOS VIDÉKI SZÁLLÁSAJÁNLATUNK A KÖZELBEN

Herbárium Vendégház nappali

Herbárium Vendégház, Békéscsaba

Cím: Békéscsaba, Eötvös utca 17.

Leírás: A nemrég megnyitott vendégház a történelmi belvárosban, a Munkácsy-negyedben várja a vendégeket. Az egy hálószobával, nagy nappali-ebédlővel, külön konyhával és fürdőszobával rendelkező vendégházban maximum hat főt tudnak fogadni. Történetükért kattints ide!

Foglalás:  info@herbariumvendeghaz.hu

 

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!