Cukormentes őszibarack krémleves főzés nélkül
Meleg nyári napokon igazi főnyeremény, ha nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Ilyenkor gyakori vendég nálunk a főzés nélkül készülő cukormentes őszibarack krémleves. Az őszibarack az egyik legkedvesebb gyümölcsünk, ami nem is őszi, hiszen már nyár közepétől megörvendeztet bennünket lédús termésével. De ez mindegy is, a lényeg, hogy újra itt az őszibarack szezon, amit máris felavattunk a család kedvenc, cukormentesen és főzés nélkül készülő krémlevesével. Jöjjön a recept!
Elkészítés:
Az őszibarackokat megmossuk és meghámozzuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ezt követően leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy fél citrom levét. Behűtve a legfinomabb. Ha túl sűrűnek találod, adj még hozzá egy kis vizet! Ennél egyszerűbb már nem is lehetne, ugye?
Nem elég érett az őszibarackod? Ez esetben sem kell napokig várni, ha őszibarack krémlevest szeretnél enni. Ez esetben a megpucolt és feldarabolt őszibarackokat főzd össze a fahéjjal és a vízzel. Ezt követően jöhet a turmixolás, a tejszín és a citrom leve.
TIPP! Próbáld ki a levendulás és a rozmaringos változatát is. Itt a hangsúly a mértéken van, hiszen a levendulának és a rozmaringnak is intenzív íze van, így itt különösen igaz „a kevesebb, több” mondás.
Próbáld ki pite receptjeinket is őszibarackkal!
CLAFOUTIS, vagyis a TEJES PITE
A legfinomabb GYÜMÖLCSÖS PITE receptje
Kövesd INSTAGRAM, FACEBOOK és RECEPT OLDALUNKAT is az újdonságokért!
Fotók: Vidéki Élet Magazin
Neked ajánljuk
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Egyedi igényekre egyedi stílussal válaszol Takács Tímea faldekor művész
Takács Tímea, a Timi Wall Art alapítójának lendületes, vidám...
Vidéki rendezvényhelyszínek céges karácsonyokhoz
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre több cég keresi az ideális...
„Láthatóvá tenni a csendet” – Interjú Miklós Hajnal képzőművésszel
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Miklós Hajnalt...
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és...
Így készül a szilvalekvár sütőben.
Dédnagymamáink, nagymamáink jóval népesebb családokban éltek, mint...