Cukormentes őszibarack krémleves főzés nélkül

Meleg nyári napokon igazi főnyeremény, ha nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Ilyenkor gyakori vendég nálunk a főzés nélkül készülő cukormentes őszibarack krémleves. Az őszibarack az egyik legkedvesebb gyümölcsünk, ami nem is őszi, hiszen már nyár közepétől megörvendeztet bennünket lédús termésével. De ez mindegy is, a lényeg, hogy újra itt az őszibarack szezon, amit máris felavattunk a család kedvenc, cukormentesen és főzés nélkül készülő krémlevesével. Jöjjön a recept!
Hozzávalók:
2 kg érett őszibarack
1 kávéskanál fahéj
1 citrom
Víz
2 dl tejszín

Elkészítés:
Az őszibarackokat megmossuk és meghámozzuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ezt követően leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy fél citrom levét. Behűtve a legfinomabb. Ha túl sűrűnek találod, adj még hozzá egy kis vizet! Ennél egyszerűbb már nem is lehetne, ugye?
Nem elég érett az őszibarackod? Ez esetben sem kell napokig várni, ha őszibarack krémlevest szeretnél enni. Ez esetben a megpucolt és feldarabolt őszibarackokat főzd össze a fahéjjal és a vízzel. Ezt követően jöhet a turmixolás, a tejszín és a citrom leve.
TIPP! Próbáld ki a levendulás és a rozmaringos változatát is. Itt a hangsúly a mértéken van, hiszen a levendulának és a rozmaringnak is intenzív íze van, így itt különösen igaz „a kevesebb, több” mondás.
Próbáld ki pite receptjeinket is őszibarackkal!
CLAFOUTIS, vagyis a TEJES PITE
A legfinomabb GYÜMÖLCSÖS PITE receptje
Kövesd INSTAGRAM, FACEBOOK és RECEPT OLDALUNKAT is az újdonságokért!
Fotók: Vidéki Élet Magazin
Neked ajánljuk

A Cseresnyés-Schrieber Kúria lakói: egy hagyományőrző magyar, egy huncut amerikai és családjuk
A szeptember egy különleges látogatással indult, Csopakon...

„Mindent a természet hívására építettem” – interjú a Dekor és Mentha és a KertÁlmodó megálmodójával
Zenészként indult, ma már terekben, kertekben és közösségi...

A levendulatermesztés története
A levendulatermesztés majdnem egyidős az emberiséggel. Több mint...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...

A nyár gyümölcsös slágere a Clafoutis – a megunhatatlan tejes pite receptje
Ha nyár, akkor gyümölcsös piték minden mennyiségben! A hagyományos...

Kedvencünk a sokoldalú pitypang – a pitypang szörp és pitypang méz receptje
Készíts velünk pitypang szörpöt és mézet! Pongyola pitypang,...