Cukormentes őszibarack krémleves főzés nélkül
Meleg nyári napokon igazi főnyeremény, ha nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Ilyenkor gyakori vendég nálunk a főzés nélkül készülő cukormentes őszibarack krémleves. Az őszibarack az egyik legkedvesebb gyümölcsünk, ami nem is őszi, hiszen már nyár közepétől megörvendeztet bennünket lédús termésével. De ez mindegy is, a lényeg, hogy újra itt az őszibarack szezon, amit máris felavattunk a család kedvenc, cukormentesen és főzés nélkül készülő krémlevesével. Jöjjön a recept!
Elkészítés:
Az őszibarackokat megmossuk és meghámozzuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ezt követően leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy fél citrom levét. Behűtve a legfinomabb. Ha túl sűrűnek találod, adj még hozzá egy kis vizet! Ennél egyszerűbb már nem is lehetne, ugye?
Nem elég érett az őszibarackod? Ez esetben sem kell napokig várni, ha őszibarack krémlevest szeretnél enni. Ez esetben a megpucolt és feldarabolt őszibarackokat főzd össze a fahéjjal és a vízzel. Ezt követően jöhet a turmixolás, a tejszín és a citrom leve.
TIPP! Próbáld ki a levendulás és a rozmaringos változatát is. Itt a hangsúly a mértéken van, hiszen a levendulának és a rozmaringnak is intenzív íze van, így itt különösen igaz „a kevesebb, több” mondás.
Próbáld ki pite receptjeinket is őszibarackkal!
CLAFOUTIS, vagyis a TEJES PITE
A legfinomabb GYÜMÖLCSÖS PITE receptje
Kövesd INSTAGRAM, FACEBOOK és RECEPT OLDALUNKAT is az újdonságokért!
Fotók: Vidéki Élet Magazin
Neked ajánljuk
12 lakberendezési üzlet, ahol a vidéki stílus garantált
Bár a vidéki stílus egy konkrét kategória, de többféle változata,...
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Tekintetek a nagyvilágból – interjú Kónya Péter fotóssal
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Kónya Péterrel...
Egy téli kedvenc, a gesztenyepüré rövid története
Karácsonyi vásárokban andalogva anyukám mindig gyermekkora sült...
Gesztenyekrémleves, ahogy mi szeretjük
Egy igazán finom téli melengető leves elkészítését szeretnénk most...
Sütőtökkrémleves, az őszi napok tökéletes fogása
Vannak az ősznek egyértelmű jelei, ilyen például egy tányér gőzölgő...