Cukormentes őszibarack krémleves főzés nélkül

Konyhánk és kamránk , Receptek

Meleg nyári napokon igazi főnyeremény, ha nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Ilyenkor gyakori vendég nálunk a főzés nélkül készülő cukormentes őszibarack krémleves. Az őszibarack az egyik legkedvesebb gyümölcsünk, ami nem is őszi, hiszen már nyár közepétől megörvendeztet bennünket lédús termésével. De ez mindegy is, a lényeg, hogy újra itt az őszibarack szezon, amit máris felavattunk a család kedvenc, cukormentesen és főzés nélkül készülő krémlevesével. Jöjjön a recept!

Hozzávalók:

2 kg érett őszibarack

Hirdetés

1 kávéskanál fahéj

1 citrom

Víz

2 dl tejszín 

cukormentes őszibarack krémleves vidéki élet

Elkészítés:

Az őszibarackokat megmossuk és meghámozzuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ezt követően leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és egy fél citrom levét. Behűtve a legfinomabb. Ha túl sűrűnek találod, adj még hozzá egy kis vizet! Ennél egyszerűbb már nem is lehetne, ugye?

Nem elég érett az őszibarackod? Ez esetben sem kell napokig várni, ha őszibarack krémlevest szeretnél enni. Ez esetben a megpucolt és feldarabolt őszibarackokat főzd össze a fahéjjal és a vízzel. Ezt követően jöhet a turmixolás, a tejszín és a citrom leve. 

TIPP! Próbáld ki a levendulás és a rozmaringos változatát is. Itt a hangsúly a mértéken van, hiszen a levendulának és a rozmaringnak is intenzív íze van, így itt különösen igaz “a kevesebb, több” mondás.

Próbáld ki pite receptjeinket is őszibarackkal!

CLAFOUTIS, vagyis  a TEJES PITE

A legfinomabb GYÜMÖLCSÖS PITE receptje

Kövesd INSTAGRAM, FACEBOOK és RECEPT OLDALUNKAT is az újdonságokért!

Fotók: Vidéki Élet Magazin

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Hirdetés
Esküvői fotózás redphoto.hu

jeles napok

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!