Céklakrém recept egyszerűen

Hozzávalók a céklakrémhez
- 3 közepes fej cékla megfőzve vagy megsütve
- 20-25 dkg mascarpone
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 marék dió (elhagyható), késsel összevágva
- fehérbors
- só, ízlés szerint

A céklakrém elkészítése
A céklakrémhez a céklát sütőben megsütjük, vagy vízben megfőzzük.
Miután megpuhult meghámozzuk és pépesítjük. Aki nem szeretné, hogy nagyon homogén legyen, annak elég, ha sajtreszelőn reszeli le. Ebben az esetben rusztikusabb krémet kapunk.
A mascarponéba belekeverjük a sót és a fehérborsot, fokhagymát és ízlés szerint a diót, majd elegyítjük a pépesített céklával.
Ha nagyon kemény a céklakrém, néhány evőkanál tejföllel vagy joghurttal lazítjuk.
Köszönjük a céklakrém receptjét az alsópetényi Rózsavilágnak.
Tudtad?
Neked ajánljuk

Mindenütt jó, de … – vendégségben Kiss Gabi lakberendező vidéki otthonában
„Mindenütt jó, de a legjobb otthon”- tartja a mondás, mely különösen...

Vidéki báj a fővárosban – Bemutatjuk az Év Háza 2025 közönségdíjas otthonát
A Mérmű Építész Stúdió 1980-ban alakult műemlék-helyreállítási...

Pinceszer
Régi nagy kedvenc filmem a Makk Károly rendezésében készült...

ORMÁNSÁGI BŐKÖZ FESZTIVÁL 2025 – JUBILÁLÓ ESEMÉNY
2025-ben, már tizedszerre rendezik meg a Bőköz Fesztivált...

Sárgabarackos pite recept: omlós és lédús nyári finomság
A napszínű, lédús sárgabarackok idénye javában tart. Biztosak...

Levendulás nyári receptek: szörp, fagylalt, keksz és fűszerkeverék
Ma már hazánkban sem ismeretlen vendég a konyhánkban a levendula, a...