Gluténmentes zabpelyhes túrós süti
A zabpelyhes túrós süti az egyik legfantasztikusabb gluténmentes édesség receptem. Próbáljátok ki, garantáltan mindenkinek tovább kell majd adnotok a receptet.
HOZZÁVALÓK:
– 8 tojás
– 35 dkg cukor
– csipet só
– 1 citrom leve és reszelt héja – bio vagy kezeletlen héjú
– 1 kg túró
– 5 evőkanál aprószemű zabpehely vagy zabpehelyliszt
– 1 csomag sütőpor
ELKÉSZÍTÉS:
Ebben a zabpelyhes túrós sütiben az egyszerűsége is rendkívül vonzó számomra. A hozzávalókat a megadott sorrendben keverd össze! A zabpehely és a zabliszt fele-fele arányban adja tapasztalásom szerint a legjobb állagot, de igazából nem lehet elrontani, ha nincsen otthon mindkettő, működik bárhogyan. Ha gluténérzékeny is fogyasztja, akkor figyeljetek oda, hogy a zacskón legyen feltüntetve, hogy gluténmentes a zabpehely vagy -liszt, ugyanis ha ez nem szerepel rajta, akkor szennyeződésből származó glutént kismértékben tartalmazhatnak.
Miután összekeverted a hozzávalókat egy nagyobb keverőtálban, sütőpapírral bélelt sütőformába tedd és 180 fokon kb. 50-55 perc alatt süsd aranybarnára! Ez az adag kb. egy 40×25 centis sütőformába elég. Figyelj rá, hogy a forma legalább 5 centi magas legyen, hogy ne száradjon ki sülés közben a sütid!
Miután kihűlt, lekvárral a legfinomabb vagy gyümölcspürével is kínálhatod. A képen fahéjas ringlólekvárral öntöttük nyakon, de a gyerekek nagy kedvence a sárgabarack lekvár, az enyém pedig valamilyen pirosbogyós gyümölccsel.
Ha magad készítenél hozzá lekvárt, de még sosem álltál neki, akkor ez a cikk Neked szól: Nagymama lekvárja. Ha pedig a zabpehellyel szeretnél közelebbi barátságba kerülni, akkor ezt olvasd el: A csodálatos zabpehely
Tipp! Granolaként is szereted a zabpelyhet? Jószívvel ajánljuk a Nemes Manufaktúra granoláit, melyek csak természetes összetevőket tartalmaznak és szívvel-lélekkel készülnek Pécs mellett, Orfűn egy kis családi manufaktúrában.
Jó étvágyat kívánunk!
Neked ajánljuk
12 lakberendezési üzlet, ahol a vidéki stílus garantált
Bár a vidéki stílus egy konkrét kategória, de többféle változata,...
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
Vidéki rendezvényhelyszínek céges karácsonyokhoz
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre több cég keresi az ideális...
„Láthatóvá tenni a csendet” – Interjú Miklós Hajnal képzőművésszel
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Miklós Hajnalt...
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és...
Így készül a szilvalekvár sütőben.
Dédnagymamáink, nagymamáink jóval népesebb családokban éltek, mint...