Házi kekszek és linzerek minden alkalomra: a tökéletes alapreceptek
A házi kekszek és linzerek minden alkalomra tökéletesek, mert egyszerűen elkészíthetőek és általában mindenki szereti. Vidéki élet rajongóknak jó hír, hogy már nem csak karácsonyi vagy húsvéti sütikiszúrókat választhatunk, hanem népi motívumos sütiket is süthetünk. Nézzétek ezeket a tulipános formákat!
Házi linzer recept
A házi linzer az, amit a legtöbb háziasszony készített már és ahány ház, annyi szokás. Sokan a nagyi házi baracklekvárára esküsznek, mások eperlekvárral vagy csokikrémmel töltik. A tészta tekintetében is megoszlanak a vélemények, van aki ropogósan szereti, másoknak az jön be, ha a lekvárral kellemesen összepuhul. Próbáljátok ki a mi kedvenc receptünket!
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
Pici só
1 zacskó vaníliás cukor
Kevés reszelt citromhéj
Elkészítés: A vajat apró darabokra vágjuk és a liszttel elmorzsoljuk. Ezután beledolgozzuk az összes többi hozzávalót és összegyúrjuk. Ha túl sokáig gyúrtuk és nagyon puha lett a tésztánk, kicsit tegyük a hűtőbe pihenni. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk. Az alkalomhoz illő sütikiszúrókkal kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 175 fokon kb. 8-9 perc alatt kisütjük.
Aprósütik minden alkalomra! Ma már hatalmas a választék húsvéti és karácsonyi sütikiszúrókból is, amikkel még vidámabb lesz az ünnep.
Vaníliás keksz házilag
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
12 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
fél zacskó sütőpor
1 tojás
Elkészítés: a vaníliás kekszet is ugyanúgy készítjük, mint fentebb a linzert.
TIPP! Morzsolj pár szem szárított levendulát a házi kekszed tésztájába és máris kész a levendulás keksz!
Fotók és sütikiszúrók: Cutterart
Vidéki ízeinket, kipróbált receptjeinket RECEPT rovatunkban találod. Jó étvágyat kívánunk!
12 lakberendezési üzlet, ahol a vidéki stílus garantált
Bár a vidéki stílus egy konkrét kategória, de többféle változata,...
Beszélgessünk a szőnyegekről – interjú egy igazán otthonos témában
Akár otthon dolgozunk, akár csak pihenni térünk haza, az ősz mindig...
„Láthatóvá tenni a csendet” – Interjú Miklós Hajnal képzőművésszel
„FlowBalaton alkotói portrék” sorozatunkban ezúttal Miklós Hajnalt...
A csíkmadarasi Zsigmond Malom Fogadó története
A csíkmadarasi Zsigmond Malom panzió története több mint egy...
Másodérésből első osztályú fűszeres füge chutney
Nem is lehetne szebb nyitánya az ősznek, mint a füge másodérése és...
Így készül a szilvalekvár sütőben.
Dédnagymamáink, nagymamáink jóval népesebb családokban éltek, mint...