Hogyan kerül egy régi szekér a nappalinkba?

Házunk és kertünk , Lakberendezés

Az egyedi vintage bútoroknak különleges hangulata van

Egyre nagyobb tiszteletnek örvendenek a megújult régi darabok és nem csak a vidéki otthonokban. Egy modern berendezésű enteriőrben is különleges hangulatot tud varázsolni egy olyan bútor, amely sok-sok éve született, de új életet leheltek bele. Igazi fa, sokat látott felületek újragondolva, megőrizve őket a mának és a jövőnek, ez Katona Éva, a VintageÉvi design alapítójának küldetése.

Évit gyermekkora óta foglalkoztatják a lakberendezéssel, kreativitással kapcsolatos tevékenységek. Jó látni, ahogy a törött, kopott, már-már kidobásra ítélt darabok életre kelnek, majd új funkciójukat betöltve, remek kiegészítőivé válnak akár egy modern otthonnak is. Kezei alatt így születnek meg az egyedi design lámpák, gerendaasztalok, bortartók, előszobafalak, és egyéb darabok, amiben fantáziát látott.

Hogyan kerül egy régi szekér egy modern nappaliba?

Pajtaajtóból konzolasztal

Ezt az egyedi patinás konzolasztalt egy régi szekér alkatrészeiből és egy még régebbi pajtaajtó félfából készítették, amin szerencsére még az egyik szép vasalat is rajta volt. Csiszolás és szerelés után vékony dió lazúrral kezelték, majd selyemfényű parkettalakkal zárták, a könnyebb tisztítás érdekében.

Hogyan kerül egy régi szekér egy modern nappaliba?
Hogyan kerül egy régi szekér egy modern nappaliba?
Hogyan kerül egy régi szekér egy modern nappaliba?

Design lámpák

Éviék alapelve az újrahasznosítás. Rajonganak a régi tárgyakért. Igyekeznek minél több dolgot megmenteni a jövőnek. Ezért jó ötletnek bizonyult, hogy amiből tudnak, készítsenek például lámpát. Ezzel új szerepet kapnak ezek a régi tárgyak, amiket manapság már nem használnak és csak egy padláson porosodnak vagy kidobásra szánják őket. „Szinte minden tárgyba belelátjuk, hogy milyen vintage bútor lehetne belőle.” – meséli lelkesen az alkotó.

Ráadásul ezek a lámpák nagyon jól illenek a mai divatos loft, indusztriál stílusba, de egy vidéki otthonnak is kedves dísze lehet. Akár egy modern lakásba is életet tudnak vinni, de egy irodában, vendégházban is jól mutatnak.

Hogyan kerül egy régi szekér egy modern nappaliba?

Gerenda dohányzóasztal eketaliga kerék lábakkal

Ezt az indusztriál gerenda dohányzóasztalt egy 1905-ös balatonlellei épület bontásából származó gerendából és eketaligából készítették.

Az egyik gerendán még a pontos dátum és az ács neve is szerepelt, aki anno a tetőt készítette,az asztal lábait pedig eketaliga kerekéből és egy másik alkatrészből alakították ki.

Természetesen minden ilyen jellegű portékánál rengeteget csiszolnak, flexelnek, drót korongoznak, mire ezt a hatást elérik. A végén dió lazúrral és selyemfényű lakkal zárták.

Éviék minden vasárnap a Liliomkert piacon Káptalantótiban árulják portékáikat, ahová nem csak miattuk érdemes ellátogatni.

galéria

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!