Legyen fehér a húsvét! – dekorációk skandináv stílusban

Húsvét

Talán kíváncsiak vagytok arra, hogyan lehet egy alapvetően skandináv stílusú, fehér, a svéd vidéki házak ihlette otthonban a szokásostól eltérő húsvéti hangulatot teremteni. Valójában a tavaszt ünneplem. Finoman, halvány színekkel, a természet által inspirálva és természetes anyagokkal varázsolok magam köré tavaszi hangulatot.
Skandináv stílusú húsvéti dekorációk fehérben

Fotó: Hemfeminin

A január nálam még fehér, de már behozok kis ágakat, és alig várom, hogy megjelenjenek az első kis zöld levelek. Februárban azután kedvenceimmel, a koratavaszi hagymás virágokkal dekorálok. Húsvét felé közeledve nyílik már az aranyvessző, virágzik néhány fa, megannyi csodás alapanyag otthonom díszítéséhez. 

Skandináv stílusú húsvéti dekoráció - húsvét fehérben
Skandináv stílusú húsvéti dekorációk fehérben

Fotók: Hemfeminin

A fotókon egy aranyvesszővel és zöldekkel körbetekert koszorút is bemutatok. A felfüggesztett tojások fehérek, reflektálva a tér fehérségére, egyúttal könnyeddé, légiessé varázsolva a kompozíciót. A fűz virágzó zsenge ágait is rendszeresen használom a húsvéti kompozícióimban. 

Skandináv stílusú húsvéti dekorációk fehérben

Fotó: Hemfeminin

A magam hajtogatta tojástartó drótkosárkára feltekerve továbbviszi a koszorú stílusát. Van 3 finom vonalú kis üvegem, egy-egy szál virággal elegáns és egyúttal minimalista díszítő eleme az étkező asztalnak. A nagy egész fontos eleme a díszpárna huzatok színe. A skandináv stílus ikonikus áruházából származó halványsárga díszpárnák összhangot képeznek a virágok és az ágak sárga színével. 

Skandináv stílusú húsvéti dekorációk fehérben

Fotó: Hemfeminin

Összességében a kevesebb néha több vezérlő elvét követem a lakberendezésben. Húsvétkor nehezebb ehhez igazodni, mert számtalan cukiság kínálja magát az üzletekben. Nálam is megbújik itt-ott egy-két nyuszi, apró tojások, sőt egy tyúkanyó is, de nem zavarva az összhangot, a vezérlő színt, a fehéret.

Skandináv stílusú húsvéti dekorációk fehérben

Szöveg és fotók: Hemfeminin 

A feldíszített húsvéti asztalról nem hiányozhat a húsvéti kuglóf sem. Kedvenc receptjeinket itt találod: Az 5 legjobb húsvéti kuglóf egy receptben

Tetszett ez a skandináv stílusú hófehér otthon? Kukkants be VIDÉKI OTTHONOK rovatunkba még több inspirációért!

galéria

Neked ajánljuk

Legújabb cikkeink

Kövess minket

A legújabb tartalmak várnak Rád!

Legolvasottabb

{"speed":"","height":"400","pause":"30000"}

Szerintünk

Hírlevél

Iratkozz fel a FRISSEN VIDÉKRŐL hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról!